Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Radna tijela SAVJET MLADIH U pripremi izmjene i dopune gradskog sustava stipendiranja

SAVJET MLADIH U pripremi izmjene i dopune gradskog sustava stipendiranja


Gradski sustav stipendiranja bila je jedna od pet točaka dnevnog reda nedavno održane sjednice Savjet mladih grada Lepoglave.
Nakon što je članovima vijeća predstavljena analiza dosadašnjeg sustava stipendiranja, nakon čega se razvila rasprava, predsjednik Savjeta mladih Mario Žuliček predložio je, a članovi Savjeta prihvatili odluku da se pripremi čistopis planiranih promjena nakon čega bi se organizirao okrugli stol s lepoglavskim studentima. Bila bi to svojevrsna javna rasprava prije pokretanja postupka izmjena i dopuna sustava stipendiranja.

- Novi sustav stipendija kojeg provodimo već dvije godine daleko je pravedniji i konkretniji od "starog", ali je u svojoj provedbi ukazao na par malih nedostataka koje kanimo promijeniti upravo u suradnji sa Savjetom mladih jer su oni ti koji su jedan od važnijih dionika procesa kojim Grad kani pomagati mladima. Savjet mladih, kao jedan od autora postojećeg sustava ima znanje, želju i interes ovu javnopolitičku odluku dodatno nadograditi kako bi svi stipendisti ostvarili još veće mogućnosti koje im Grad pruža prilikom studiranja – naglasio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je sjednici nazočio ispred Grada Lepoglave.

Na sjednici je također dogovoreno da rasvjeta na košarkaškom igralištu u parku bude upaljena tijekom ljeta kako bi se djeca i mladi mogli družiti i rekreirati kao što su to radili i prijašnjih godina u ljetnim mjesecima.

U susret 23. sjednici Gradskog vijeća, članovi Savjeta raspravljali su i točkama dnevnog reda navedene sjednice te o uključivanju gradskog Savjeta mladih u predstojeće manifestacije na gradskom području, a sve kako bi se Savjet mladih predstavio široj populaciji mladih u gradu.