Pon18102021

Posljednje izmjene02:03:33 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Radna tijela Savjet mladih usvojio plan rada za 2013. godinu

Savjet mladih usvojio plan rada za 2013. godinu

Novoizabrani članovi Savjeta mladih Grada Lepoglave na 2. sjednici, kojom je predsjedao njegov predsjednik Mario Žuliček, utvrdili su prijedlog programa rada za 2013. godinu. Taj isti program prihvaćen je od strane Gradskog vijeća na sjednici održanoj krajem prosinca prošle godine.

Program rada Savjeta mladih sastoji se od 5 poglavlja, koja će Savjet tijekom godine otvoriti te predložiti raspravu o pojedinim problemima kako bi se pronašla rješanja. Također, u davanju mišljenja Gradskom vijeću o pojedinim odlukama, mjerama, programima i drugim aktima od osobitog značaja za mlade, Savjet mladih će se voditi odredbama ovoga programa. – na sjednici je objasnio Žuliček.

Programske aktivnosti započet će s edukativnim tribinama i okruglim stolovima u okviru 5 područja djelovanja: Obrazovanje, zapošljavanje i poduzetništvo mladih, Zdravlje i socijalna politika prema mladima, Kultura mladih, sport i slobodno vrijeme, Aktivno sudjelovanje mladih u društvu i civilno društvo, te Mobilnost, informiranje i savjetovanje.

Radi pronalaženja najboljih mogućih rješenja problema mladih u Lepoglavi, Savjet mladih će se služiti i javnim zagovaranjem, javnim kampanjama i razmjenom iskustava s drugim savjetima mladih i jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj i inozemstvu. – naglasio je Žuliček.

Savjet djeluje u sastavu: Nikolina Špac, Valnea Štefanek, Iva Žulić, Davorin Špičko, Josip Kramarić, Alen Kostanjevec i Mario Žuliček.