Sri08072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo Lepoglava za Josipovića i Pusić

Lepoglava za Josipovića i Pusić

josipovic_pusic

U drugom izbornom krugu građani Hrvatske trećeg hrvatskog predsjednika birati će između predsjedničkog kandidata SDP-a Ive Josipovića i nezavisnog kandidata Milana Bandića.

Naime, prema službenim nepotpunim rezultatima izbora Državno izborno povjerenstvo izvjestilo je da je Josipović dobio potporu 32,42 posto na izbore izašlih birača, a Bandić 14,83 posto. Zanimljivo je pogledati i rezultate glasovanja birača po pojedinim gradovima i općinama našega kraja. Tako su ukupno glasači s područja Varaždinske županije najveću potporu od 41,02 posto dali Ivi Josipoviću, dok je Vesna Pusić dobila 12,75 posto glasova. Slijede po broju glasova u Varaždinskoj županiji Nadan Vidošević, Milan Bandić i Andrija Hebrang.

I birači s područja grada Lepoglave najviše su 38,71 posto glasovali za Ivu Josipovića, dok je njih 13,34 posto glas dalo Vesni Pusić. Potom sa tek nešto više od 10 posto glasova slijede redom Milan Bandić, Andrija Hebrang i Nadan Vidošević.

Naši susjedi glasali su slično kao i mi. Na području grada Ivanca 48,79 posto birača glasovalo je za Ivu Josipovića, a 10,64 posto za Vesnu Pusić, kojoj je vrlo blizu sa 10,14 posto glasova bio Nadan Vidošević, a iza njih po broju glasova slijede Milan Bandić i Andrija Hebrang.

U općini Bednja i dalje prevlast ima HNS-ova opcija. Tamo je najveći broj glasova 29,92 posto dobila Vesna Pusić, za Ivu Josipovića glasovalo je 26,75 posto birača, a slijede redom Hebrang, Bandić i Vidošević.

U općini Klenovnik Josipović je dobio 42,91 posto, a Vidošević 10,2 posto glasova. Prate ih Hebrang, Pusić i Primorac.

Birači s područja općine Donja Voća Josipoviću su dali 34,69 posto glasova a Hebrangu 12,22 posto. Slijede Bandić, Vidošević i Primorac.

I u općini Maruševec Josipović je bio u znatnoj prednosti, dobio je 42,08 posto glasova dok je drugi sa 10,58 posto glasova bio Nadan Vidošević, a iza njih redom su ostali Pusić, Hebrang i Bandić.