Pon25062018

Posljednje izmjene04:20:22 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo PARLAMENTARNI IZBORI S područja grada Lepoglave samo će Marija Sambol kandidirati za ulazak u novi saziv Hrvatskog sabora

PARLAMENTARNI IZBORI S područja grada Lepoglave samo će Marija Sambol kandidirati za ulazak u novi saziv Hrvatskog sabora


Pregledom objavljenih izbornih lista skorih parlamentarnih izbora, a posebice one za 3. izbornu jedinicu u koju spada i područje grada Lepoglave, uočljivo je da je u odnosu na protekle parlamentarne izbore održane 2011. godine broj kandidata za ulazak u Sabor s područja grada Lepoglave znatno smanjen odnosno sveden na minimum. Broj kandidata s područja grada Lepoglave koji su se tada na stranačkim listama borili za mjesto u Saboru smanjena je s tri na jednog.

Jedini kandidat s gradskog područja na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će se održati 8. studenog, je Marija Sambol, predsjednica Gradske organizacije NS – Reformisti Lepoglava. Ona se nalazi na 13. mjestu zajedničke kandidacijske liste Narodne Stranke – Reformisti, Naprijed Hrvatske – Progresivnog saveza Ive Josipovića, Stranke hrvatskih umirovljenika – Umirovljenici Zeleni forum i Dubrovačkog demokratskog saveza.

Na proteklim parlamentarnim izborima održanim 2011. godine Lepoglava je imala tri kandidata – aktualnog gradonačelnika Marijana Škvarića koji je kao kandidat Kukuriku koalicije u konačnici i sjeo u saborske klupe, zatim Damira Vrtara koji se nalazio na listi Hrvatske stranke prava i nije ušao u Sabor te Ivana Šoštarića koji je bio kandidat na listi Socijalističke radničke partije Hrvatske, a koji također nije postao saborski zastupnik.

Inače, za mjesta u Hrvatskom Saboru u 3. izbornoj jedinici nadmeću se kandidati sa 16 izbornih lista koje možete provjeriti ODVJE.