Pon25062018

Posljednje izmjene04:20:22 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo POTPREDSJEDNICA VLADE U GRADU LEPOGLAVI Milanka Opačić: "Lepoglava je primjer dobre suradnje s Ministarstvom socijalne politike i mladih"

POTPREDSJEDNICA VLADE U GRADU LEPOGLAVI Milanka Opačić: "Lepoglava je primjer dobre suradnje s Ministarstvom socijalne politike i mladih"


Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić boravila je u radnom posjetu Gradu Lepoglavi. Tom je prigodom održala sastanak s čelnim ljudima Grada – gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, njegovim zamjenikom Hrvojem Kovačem i predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom te dožupanom Varaždinske županije Alenom Kišićem. Sastanku na kojem se razgovaralo o gradskim projektima iz domene socijale, nazočili su i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanec Jasenka Friščić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Jasminka Ruhek i predstavnik Nezavisne udruge mladih Dalibor Šumečki.

- Grad Lepoglava je primjer dobre prakse suradnje s ministarstvom. Financirali smo, u suradnji s Gradom, dosta projekata za mlade što znači da smo mladima ovdje dali priliku za ostanak, ali isto tako i priliku da sudjeluju u kreiranju politike na razini grada. S druge strane treba reći da su te udruge mladih počele zapošljavati mlade ljude što je isto tako dosta važno. Grad Lepoglava se pokazao vrlo uspješan u provođenju još jedne naše mjere – rad za društveno dobro radno sposobnih korisnika socijalnih naknada. Ono što me jako veseli je posljedica da je nekoliko ljudi zaposleno u realnom sektoru što znači da više nisu ovisni o socijalnoj skrbi, a to je i bila naša intencija – rekla je nakon održanog sastanka ministrica Opačić poručivši da bi se druge jedinice lokalne samouprave morale ugledati na Grad Lepoglavu kad je provođenje projekta rada za opće dobro u pitanju.- Deset posto našeg izvornog proračuna ulažemo za programe u socijali. Ne govori to da smo mi možda siromašni već da ulažemo u potrebe naših građana. Imamo tako projekt gerontodomaćica već praktički deset godina. Već deset godina nema gladne djece u našim školama, pomažemo socijalnim slučajevima i umirovljenicima. Sve to uspješno rješavamo jer pitamo građane kakve su im potrebe i problemi te ih potom rješavamo s našim partnerima - istaknuo je gradonačelnik Škvarić govoreći o socijalnoj politici Grada Lepoglave.U pratnji svojih domaćina ministrica je obišla Dom kulture u kojem je posjetila mlade u njihovim prostorima te se na licu mjesta upoznala s projektom koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Riječ je o projektu Info-centar za mlade Lepoglava, a za koji je Nezavisnoj udruzi mladih nedavno odobrena financijska potpora od 70.000 kuna kojom će se pokriti plaća za voditelja projekta kao i troškovi organiziranja i provođenja aktivnosti. Info-centar za mlade pružat će usluge informiranja, savjetovanja i podrške mladima.

Ministrica Opačić za vrijeme boravka u Lepoglavi informirala je umirovljenike o mogućnosti da im se smanji televizijska pretplata.
- HRT je donio odluku da će za one pretplatnike koji imaju mirovinu manju od 1500 kuna smanjiti pretplatu za 40 kuna dakle 50 posto – poručila je Opačić.