Čet22102020

Posljednje izmjene04:48:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika Vijesti iz politike Ostalo Delegacija Grada kod japanskog veleposlanika

Delegacija Grada kod japanskog veleposlanika

veleposlanik0

Povodom obilježavanja kraja svog mandata, u petak, 20. siječnja, japanski veleposlanik Yoshio Tamura priredio je svečani prijem za uži krug gostiju u svojoj rezidenciji na zagrebačkim Remetama. Na tom privatnom prijemu osobno je pozdravio poslovne suradnike među kojima i delegaciju Grada Lepoglave koju su činili gradonačelnik Marijan Škvarić, njegov zamjenik Alojz Gredelj, predsjednik Gradskog vijeća Zorislav Rodek i zamjenik predsjednika Ekomuzeja Mirko Varović.

Suradnja veleposlanika i Grada Lepoglave obilježena  je njegovim posjetama Međunarodnim festivalima čipke, gdje je uvijek istaknuo kako zahvaljujući čipki sve više Japanaca zna za Lepoglavu. Također ga je često zanimalo kako Lepoglava rješava problem odlazaka mladih ljudi iz manjih sredina u veće gradove, s obzirom da se s tim problemom susreću i u Japanu.

- U ožujku 2010. godine veleposlanik je posjetio i našu poduzetničku zonu gdje smo dogovarali proširenje međusobne suradnje i na gospodarski segment. – kazao je gradonačelnik Marijan Škvarić.