Uto31032020

Posljednje izmjene11:33:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

ODRŽANA 20. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Zbog razmimoilaženja u stavu treba li se sjednica, s obzirom na okolnosti vezane za koronavirus, održati u skraćenom obliku, vijećnici HSS-a, SDP-a i zamjenik gradonačelnika napustili sjednicu. Vijećnici HNS-a, HDZ-a i


Na samom početku sjednice, koja je uz obrazloženje da će se tako postići veći stupanj zaštite vijećnika, održana u Domu kulture, a ne u Gradskoj vijećnici, došlo je do razmimoilaženja u stavovima treba li se sjednica održati u skraćenom obliku, odnosno da se s dnevnog reda izuzme većina od 18 točaka.

Opširnije...

OBAVIJEST Grad Lepoglava osigurava dostavu namirnica starijim sugrađanima


S obzirom na niz upita građana vezanih uz pomoć prilikom nabavke živežnih namirnica ili lijekova građanima koji su sami ili zbog stanja oko korona-virusa nemaju mogućnost dobiti pomoć od svojih potomaka koji rade u inozemstvu, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa planira osigurati stručnu i kontroliranu volontersku pomoć za sve građane u spomenutoj potrebi.

Opširnije...

IZ GRADA Najavljene nove aktivnosti na razvoju elektroenergetskog sustava


Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić održao je u Lepoglavi koordinacijski radni sastanak s direktorom HEP ODS "Elektra Varaždin" Zdenkom Đulom.

Opširnije...

IZ GRADA Zasjedao gradski Savjet za socijalnu politiku


O provedenim i budućim aktivnostima i programima iz domene socijalne politike razgovaralo se na sjednici Savjeta za socijalnu politiku Grada Lepoglave čiji su se članovi po prvi puta u ovoj godini, okupili u Lepoglavi.

Opširnije...

KARANFILI S OSMIJEHOM ZA LEPOGLAVSKE ŽENE Na Međunarodni dan žena lepoglavski SDP-ovci iznenadili svoje sugrađanke


Povodom Međunarodnog dana žena, Gradska organizacija SDP-a Lepoglava tradicionalno je svoje sugrađanke darivala karanfilima uz iskrene čestitke povodom njihovog dana.

Opširnije...

PROSLAVA DANA ŽENA Druženje žena u organizaciji Ženske inicijative HNS-a Lepoglave


Šestu godinu za redom, Ženska inicijativa HNS-a Lepoglava organizirala je u Žarovnici proslavu Dana žena. Na proslavi se okupilo stotinjak članica i simpatizerki stranke koje su večer provele u zajedničkom druženju uz glazbu i ples.

Opširnije...

POLITIKA Gradonačelnik prozvao župana zbog loše mobilnosti građana


Zamjenik predsjednika HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić održao je konferenciju za medije na kojoj se, govoreći o mobilnosti građana Varaždinske županije, osvrnuo na problem s kojim se suočavaju građani Lepoglave i okolnih jedinica lokalne samouprave kada je u pitanju prometna povezanost krajeva u kojima žive sa županijskim centrom te drugim sredinama. Pri tom je prozvao župana Radomira Čačića da ne čini ništa da bi se u tom pogledu išta promijenilo. Dapače, spočitao mu je da svojom bahatošću koči ranije planirane projekte koji su trebali građanima omogućiti bolju mobilnost.

Opširnije...

IZ GRADA Gradska čestitka viceadmiralu Robertu Hranju


Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić uputio je ispred Grada Lepoglave, i svoje osobno ime, čestitku novoimenovanom načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske - viceadmiralu Robertu Hranju.

Opširnije...

POLITIKA Robert Maček istaknuo kandidaturu za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Lepoglava


Kako na državnoj tako i na lokalnim razinama održat će se unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Članovi Gradske organizacije HDZ-a Lepoglava svoje će vodstvo, po načelu jedan član jedan glas, birati 5. travnja. Prvu kandidaturu za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Lepoglava istaknuo je Robert Maček.

Opširnije...