Sri08072020

Posljednje izmjene03:36:25 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Politika

Politika

NATJEČAJ ZA POSAO U OKVIRU PROJEKTA "ZAŽELI" Zapošljavaju se žene za pružanje potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju


Grad Lepoglava raspisao je oglas za prijem u radni odnos na određeno vrijeme za obavljanje poslova u sklopu projekta „Zaželi bolji život u Lepoglavi i Klenovniku“.

Opširnije...

IZBORI 2020 Najviše glasova u Gradu Lepoglavi dobio HDZ


Najviše birača s područja Grada Lepoglave koji su glasali na parlamentarnim izborima održanima 5. srpnja svoj je glas dalo HDZ-u, zatim Restart koaliciji, a potom HNS-u.

Opširnije...

IZ GRADA Dodijeljene bespovratne potpore gospodarstvenicima


Nakon mjera koje je u ovoj godini donio kako bi pomogao gospodarstvenicima u vrijeme krize izazvane epidemijom koronavirusa, Grad Lepoglava nastavlja provoditi i one gospodarske mjere kojima kontinuirano, već nekoliko godina, pomaže gospodarstvenicima s gradskog područja. Tako je i ove godine proveden natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja malog gospodarstva na gradskom području u okviru kojeg je potpore ostvarilo 29 gospodarstvenika s područja Grada Lepoglave.

Opširnije...

IZ GRADA Kreće završna faza izgradnje društvenog doma u Kameničkom Podgorju


- U planu i programu Grada Lepoglave je uređenje društvenih prostora odnosno domova na cijelom gradskom području. Oni su mjesta okupljanja građana i generator društvenih zbivanja te kao takvi predstavljaju značajan faktor društvenog, a ujedno i ukupnog razvoja Grada Lepoglave. U uređenje tih prostora odnosno stvaranje jedne važne društvene cjeline planiramo investirati više od 10 milijuna kuna – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom potpisivanja ugovora izvođenja posljednje faze izgradnje jednog društvenog doma koji će činiti tu cjelinu - onog u Kameničkom Podgorju.

Opširnije...

IZ GRADA Digitalizira se poslovanje Grada te sportske i vatrogasne zajednice


U poslovanje Grada Lepoglave te sportske i vatrogasne zajednice uvodi se digitalni online pomoćnik koji će omogućiti smanjenje administrativnih poslova, povećati učinkovitost i, što je posebice važno, dodatno povećati transparentnost. Riječ je o aplikacijama Som grad i Som sport tvrtke Fortis Labor s kojom je Grad Lepoglava potpisao polugodišnji ugovor o njihovom korištenju vrijedan 15.000 kuna.

Opširnije...

IZ GRADA Suradnja Grada Lepoglave i županijskog Zavoda za hitnu medicinu


Polaznicima tečaja "Osnovne mjere održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora", održanog u svibnju u Lepoglavi, uručene su potvrde o njegovu uspješnom završetku. U nazočnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljanca i glavnog tehničar Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, ujedno i voditelja tečaja, Zorana Žeželja, polaznicima je potvrde uručio gradonačelnik Marijan Škvarić.

Opširnije...

IZ GRADA Grad Lepoglava pomaže građanima u borbi protiv zlatne žutice vinove loze


Vinogradarima s područja Grada Lepoglave u borbi sa zlatnom žuticom vinove loze i ove godine pomaže Grad Lepoglava.

Opširnije...

IZ GRADA Potpisan ugovor o sanaciji klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Lepoglavi


Potpisivanjem ugovora o sanaciji klizišta u Ulici svetog Ivana i Ulici Gorica u Mjesnom odboru Lepoglava počeo je teći rok od 15 dana u kojem izvođač radova mora početi s radovima sanacije navedenih klizišta.

Opširnije...

IZ GRADA Potpisan ugovor o opremanju dječjeg vrtića u Višnjici


Paralelno sa završnim radovima izgradnje objekta dječjeg vrtića u Višnjici, Grad Lepoglava pokrenuo je natječaj za opremanje vrtića koji je odabirom najpovoljnijeg ponuditelja i potpisivanjem ugovora o opremanju vrtića uspješno priveden kraju.

Opširnije...