Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Tennis Na konferenciji s Viviane Reding

Na konferenciji s Viviane Reding

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač prošlog je ponedjeljka 16. rujna na poziv šefa Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Branka Beričevića gostovao u Trstu u Italiji na susretu sa zamjenicom predsjednika Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding.

Tokom trosatnog druženja s gospođom Reding kojoj se priključio i Ministar vanjskih poslova Italije Enzo Moavero Milanesi razgovaralo se o ekonomskoj krizi, pravima građana i budućnosti Europe. Cijela je aktivnost održana u sklopu „Dijaloga s građanima“ kojih je dosad bilo održano 9, a prema naznakama iz Predstavništva Europske komisije, negdje početkom iduće godine očekuje se novi takav dijalog i u Hrvatskoj.

- S gospodinom Baričevićem razgovarao sam i o mogućnosti kako Lepoglava želi konkurirati za otvaranje info točke „Direct Europe“ putem koje bismo distribuirali razne informacije o Europi na najširim osnovama u našoj regiji. Iako ste iz medijskih priloga možda mogli vidjeti nekakve senzacijice s jučerašnjeg sastanka, situacija je bila ipak malo drukčija. Ljudi jesu nezadovoljni i traže pomoć Europske komisije, ali kroz razgovor s budućim partnerima i ostalih 400-tinjak sudionika bilo je i pozitivnijih pogleda na budućnost. Lepoglava ipak ima nešto za ponuditi Europskoj uniji. – zaključio je Kovač