Sub06062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Tennis Problemi na granici kod Zlogonja

Problemi na granici kod Zlogonja

meja-zlogonje-n

Problem pograničnog pitanja Grad Lepoglava, koji graniči s Republikom Slovenijom u dužini 9200 metara, većinom se odnosi na prelazak državne granice na mjestu Zlogonje, odnosno bivšeg graničnog prijelaza, koje je sjednicom Stalne mješovite komisije od 2003. godine je stavljen u funkciju prijelaznog mjesta i samim time 24-satna granična kontrola je ukinuta s 01. travnjem prošle godine.

Sada se problem manifestira među nesavjesnim građanima koji državnu granicu prelaze s revidiranim propusnicama, a sve je počelo još 22. prosinca 2007. godine kada je Republika Slovenija preuzela Schengensku granicu, odnosno vanjsku granicu Europske unije te pojačanu graničnu kontrolu sa njihove strane. - izjavio je načelnik granične policije Varaždin, Vladimir Friščić i pojasnio:

{play}Radio_vijesti/friscic-granica.mp3{/play}

Kako bi pokušali riješiti taj problem, gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić i župan Općine Cirkulane Janez Jurgec uputili su pismo namjere Ministarstvu unutranjih poslova s ciljem da se ovaj granični prijelaz ponovno uspostavi u svom punom opsegu.

Foto: Dražen Hočurščak