Čet19072018

Posljednje izmjene03:53:04 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Motorsport SKUP REFORMISTA U VIŠNJICI Paljak: "Bit ćemo vodeća politička snaga u sjevernoj Hrvatskoj"

SKUP REFORMISTA U VIŠNJICI Paljak: "Bit ćemo vodeća politička snaga u sjevernoj Hrvatskoj"


- Uskoro ćemo imati najveći ljudski potencijal i snagu – istaknuo je na skup Narodne stranke – Reformisti Lepoglava, održanom u Višnjici u nazočnosti dvadesetak okupljenih građana, potpredsjednik gradske stranačke organizacije Dario Bizek. Predstavljajući okupljenima smjernice djelovanja Gradske organizacije NS – Reformisti Lepoglava rekao je da se reformisti u svom djelovanju neće voditi sitnim interesima, već da će ispunjavati obećanja i raditi na razvoju grada Lepoglave. Pri tom će, dodao je, biti spremni zajednički raditi s onima koji žele raditi za dobrobit svih građana i grada pa je pozvao mlade, obrazovane i sve one koji imaju ideje i znanja, ne gledajući kojoj političkoj opciji pripadaju, da se se uključe u taj proces.


Govoreći o prilikama u gradu Lepoglavi, istaknuo je da gradom upravlja čudna koalicija stranaka, od HNS-a do HDZ-a, koje ideološki ne pripadaju istom miljeu.

- Gradske vlasti nisu učinile dovoljno u privlačenju investicija, a rezultat toga je veliki broj nezaposlenih i brojni mladi koji napuštaju grad Lepoglavu – kazao je Bizek navodeći da Reformisti mogućnost razvoja grada vide kroz iskorištavanje prirodnog okoliša, ulaganja u ekološku poljoprivredu te razvoj gastro, vjerske i kulturne ponude.

- Što se kulture tiče čipka nije i ne smije biti jedina u kulturnoj ponudi grada. Ima i drugih kulturnih manifestacija koje treba iskoristiti – istaknuo je Bizek te se, potaknut činjenicom da grad Lepoglava nosi titulu Europskog grada sporta, osvrnuo i na sport u gradu Lepoglavi rekavši da je za sport potrebno izdvojiti više sredstava, ali i da sport vode ljudi odani političkim strukturama zbog čega sport pati. Naglasio je potrebu jačanja rekreativnog sporta te pohvalio Višnjicu za uspješne nastupe na seoskim igrama za što, rekao je, nema potporu s gradske razine. Uputio je tom prigodom upit čelnim ljudima grada Lepoglave hoće li podržati organizaciju Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu i proslavu jubileja njegova prvog održavanja upravo u Lepoglavi.

- Ne želimo se svađati, već želimo raditi. Nećemo obećavati da ćemo riješiti sve probleme, ali možemo obećati da ćemo na tome raditi. Siguran sam u odlične izborne rezultate budući da su građani željni promjena – zaključio je Bizek.

Predsjednica Gradske organizacije Narodne stranke – Reformisti Lepoglava Marija Sambol u svom je obraćanju nazočnima rekla da je sadašnja vlast na državnoj razini dala do znanja da je nije briga za naš kraj.
- Reformistima je stalo do svakog pojedinca. Imamo rješenja i spremni smo se boriti za njihovu realizaciju – zaključila je Sambol.

Na skupu je bio i predsjednik županijske organizacije Reformista Tomislav Paljak koji je kazao da su svi oni koji su odlučili slijediti Reformiste dobro odabrali.
- Sljedeći Reformiste doprinijet ćete tome da Višnjica ne doživi demografski pad. Vi u Višnjici najbolje znate što je ovdje potrebno napraviti. Sami znate da li ste zadovoljni i želite li dalje razvijati vaš kraj. Mi vam nudimo nadu jer na čelu imamo političara koji je za ovaj kraj učinio najviše – istaknuo je Paljak dodavši da će se, ako Reformisti ne ostvare planirane rezultate na parlamentarnim izborima, to katastrofalno odraziti na ovaj kraj.
- Reformisti će vrlo brzo zauzeti vodeće mjesto na političkoj sceni u sjevernoj Hrvatskoj – zaključio je Paljak nakon kojeg se nazočnima obratio i dosadašnji povjerenik Reformista za Varaždinsku županiju Darko Hrenić.
- Moramo se dokazati na lokalnom nivou pa mi je drago da smo na njemu počeli s radom – poručio je okupljenima Hrenić.