Pet05062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Football GRADSKO VIJEĆE - PITANJA VIJEĆNIKA Problemi s javnim prometom, radnim vremenom pošte i izgradnjom brze ceste

GRADSKO VIJEĆE - PITANJA VIJEĆNIKA Problemi s javnim prometom, radnim vremenom pošte i izgradnjom brze ceste


Čekaonica na željezničkom kolodvoru u Lepoglavi u poslijepodnevni je satima zaključana i putnici je ne mogu koristi, upozorio je vijećnik Milan Pavleković (HNS) postavljajući vijećničko pitanje kojim je zatražio informaciju o tome dokle se došlo s najavljenim projektom integriranog javnog prijevoza.

Vijećnik Pavleković zatražio je i da Grad Lepoglava uputi dopis Hrvatskim poštama i traži sastanak na kojem bi se raspravljalo o aktualnim problemima vezanima uz rad poštanskog ureda u Lepoglavi. Naime, istaknuo je vijećnik Pavleković, poštanskom uredu u Lepoglavi promijenjeno je radno vrijeme tako da on sada radi od 7 do 17 sati. Zbog toga, dodao je vijećnik Pavleković, građani koji rade do 16 sati ne mogu koristiti njegove usluge što će se odraziti na smanjenje prometa, a smanjen promet uvjetovat će daljnje racionalizacije.

Gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS) odgovorio je da je upoznat s time da je čekaonica na popodnevne smjene od strane Hrvatskih željeznica.
Najavio je da će o tom problemu i o problemima u javnom prijevozu na gradskom području općenito razgovarati s resornim ministrom prometa.
- Ne želimo da zbog problema s javnim prijevozom postanemo otok – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Što se pak integriranog javnog prijevoza tiče, podsjetio je da se Grad Lepoglava među prvima uključio u taj projekt.
- S Varaždinskom županijom kao nosiocem projekta dogovorili smo da će u rujnu prošle godine krenuti pilot projekt u koji će biti uključena upravo Lepoglava. No, projekt nije krenuo. Pojašnjenje zašto provođenje projekta nije krenulo dopisom smo tražili od Županije koja nam do danas nije dostavila nikakav odgovor – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Vezano za rad poštanskog ureda u Lepoglavi, gradonačelnik je podsjetio da su u Gradu boravili predstavnici Hrvatskih pošta s kojima se razgovaralo o aktualnoj problematici – o mogućnostima otvaranja poštanskog ureda u Višnjici i nezadovoljstvu koji građani iskazuju kad je u pitanju razina poštanskih usluga na gradskom području.
- Potrudit ćemo se da, koliko je u našoj mogućnosti, osiguramo zadržavanja jednakog standarda poštanskih usluga za sve naše građane – zaključio je Škvarić.

Sumnja u skoru izgradnju brze ceste

Vijećnik Zorislav Rodek (HNS) pitao je u kojoj je fazi projekt izgradnje brze ceste od Varaždina preko Ivanca i Lepoglave do Svetog Križa Začretje.

Gradonačelnik Škvarić odgovorio je da je na nedavno održanom sastanku s predstavnicima Hrvatskih cesta informiran da je idejni projekt te ceste završen te je objavljen natječaj za izradu glavnog projekta nakon čijeg bi se dovršetka krenulo s otkupom zemljišta.
- Na moj upit kada bi ta cesta mogla biti u funkciji nitko nije znao dati odgovor. Znamo da izrada glavnog projekta takve razine traje dvije do tri godine, a otkup zemljišta i eventualna izvlaštenja trajat će godinama kao i sam izgradnja ceste tako da će sve to trajati najmanje daljnjih deset godina – rekao je gradonačelnik.