Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Uređuje se nogostup uz državnu cestu D35

IZ GRADA Uređuje se nogostup uz državnu cestu D35


Uz državnu cestu D35, tzv. lepoglavsku zaobilaznicu, započeli su radovi na sanaciji nogostupa. Riječ je o gotovo pola milijuna kuna vrijednoj investiciji koju s Hrvatske ceste pokrenule u dogovoru s Gradom Lepoglavom, a zahvaljujući kojoj će biti uređen nogostup u duljini od oko 800 metara, na relaciji od glavnog ulaska u centar Lepoglave do željezničkog kolodvora.
U okviru navedenih radova bit će izgrađena cestovna odvodnja i uklonjene pružne tračnice koje je nekad koristila Kaznionica u Lepoglavi.

"S Hrvatskim cestama dogovaramo i planiramo aktivnosti koje treba provesti kako bi dodatno uredili cestovnu infrastrukturu na području Grada Lepoglave, a time, što nam je primaran cilj, povećali sigurnost sudionika u prometu. Uz radove na uređenju nogostupa koji traju, planiramo izgradnju nogostupa uz državnu cestu D35 na relaciji od Kaniže do Poduzetničke zone Lepoglava. U tijeku je projektiranje nogostupa, cestovne odvodnje i proširenje ceste na području Očure prema granici s Krapinsko-zagorskom županijom. Projektira se i produžetak nogostupa uz državnu cestu na području Purge, od Šoštarića do granice s Općinom Bednja.", istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

S ciljem povećanja sigurnosti u prometu, na dvije će lokacije na državnoj cesti D35 biti postavljene kamere za nadzor brzine kretanja.