Sub27112021

Posljednje izmjene08:20:10 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

IZ GRADA Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja


Grad Lepoglava i ove će godine, nastavljajući s provedbom demografskih mjera, pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje. Za tu je namjenu u proračunu osigurao 200.000 kuna koje će zainteresiranim mladim obiteljima podijeliti u okviru Javnog poziva za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Grada Lepoglave za 2021. godinu. Poziv je objavljen na službenoj Internet stranici Grada Lepoglave (OVDJE).

Rok za podnošenje prijava počet će teći 4. listopada 2021. i trajat će do 15. listopada 2021. godine ili do objave obavijesti o zatvaranju Javnog poziva.

Mlade obitelji moći će, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50% prihvatljivih troškova, a najviše 40.000 kuna za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Grad Lepoglava je s dodjelom potpora za rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima započeo 2019. godine. Od tada, računajući i iznos koji će biti dodijeljen u ovoj godini, Grad Lepoglava je iz proračuna izdvojio 576.000 kuna. U tom je periodu navedenu mjeru iskoristilo 12 obitelji s gradskog područja.

"Provodimo niz mjera kojima potičemo građane da žive na području Grada Lepoglave. Jedna od njih je i davanje financijske potpore kod rješavanja stambenog pitanja. Tako pomažemo mladim obiteljima da svoj dom stvore upravo u Gradu Lepoglavi. Brinući o našim građanima brinemo i o budućnosti našeg grada.", poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić i pozvao mlade obitelji da se prijave na Javni poziv i iskoriste potporu koju im pruža Grad Lepoglava.