Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA 168.000 kuna Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za modernizaciju nerazvrstanih cesta

IZ GRADA 168.000 kuna Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za modernizaciju nerazvrstanih cesta


Ovih su dana objavljeni rezultati provedenog Javnog poziva za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini, raspisanog početkom veljače od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje. Na navedeni Javni poziv Grad Lepoglava je prijavio projekt modernizacije nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave u 2020. godini, za koji je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Gradu Lepoglavi odobrilo potporu u visini od 168.000 kuna.

- Ovo je još jedna u nizu potpora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja našim projektima zahvaljujući kojima komunalni standard u našem gradu, a time i životni standard naših građana, uspješno podižemo na još veću razinu. Zahvalio bih Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja i ministru predragu Štromaru na dosad pruženim potporama, a riječ je o oko 3.5 milijuna kuna pristiglih u Grad Lepoglavu iz navedenog ministarstva od 2017. godine. Ta su sredstva uvelike pomogla uspješnoj realizaciji, za naše građane, važnih projekata – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U okviru projekta modernizacije nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave u 2020. godini u planu je modernizacija oko 1.500 metara nerazvrstanih cesta – dionica ceste Črešnjevo u Kameničkom Podgorju duljine oko 1200 metara te dva odvojka na području Zalužja u duljini od 139 odnosno 165 metara. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na oko 700.000 kuna.