Ned07062020

Posljednje izmjene02:39:55 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket OBAVIJEST Grad Lepoglava osigurava dostavu namirnica starijim sugrađanima

OBAVIJEST Grad Lepoglava osigurava dostavu namirnica starijim sugrađanima


S obzirom na niz upita građana vezanih uz pomoć prilikom nabavke živežnih namirnica ili lijekova građanima koji su sami ili zbog stanja oko korona-virusa nemaju mogućnost dobiti pomoć od svojih potomaka koji rade u inozemstvu, Stožer civilne zaštite grada Lepoglave u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa planira osigurati stručnu i kontroliranu volontersku pomoć za sve građane u spomenutoj potrebi.

Naime, nakon sastanka užeg Nacionalnog stožera vezano uz spomenutu inicijativu, a kako bi spriječili da se kroz dobru namjeru samoorganiziranja građana napravi veća šteta nego korist, zaključeno je da će društva Hrvatskog Crvenog križa nastaviti s redovnim obilascima najugroženijih skupina.

- Nastojanjima našeg Stožera civilne zaštite kao i pomoć koju sami građani nude, ali i uz reorganizaciju postojeće gradske gerontoslužbe koju smo pokrenuli, uvjeren sam kako možemo pružiti pomoć svim našim građanima u potrebi, a sve na siguran način za nas kao pojedince, volontere i prije svega, građane kojima pomažemo. Obaveza je svih nas da nikoga ne zaboravimo u ovim teškim trenucima kada se borimo s nečim što ne vidimo – kazao je načelnik lepoglavskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač.

Kovač poziva građane da pokažu brigu i pomažu isključivo ako su u pitanju životne potrebe, ali da pritom vode računa o mjerama samozaštite i uputama epidemiologa. Inicijativom će koordinirati Stožer civilne zaštite grada Lepoglave, a volonterima Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec koje će dati maksimalnu logističku i kadrovsku podršku, ali uz poštivanje zaštite zaposlenika i volontera.

- Svi građani koji imaju potrebu za dostavom namirnica ili lijekova mogu se javiti meni kao načelniku Stožera ili u Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec kako bismo koordinirali posjetu ili neku drugu potrebu – zaključuje Kovač.

Molimo vas da informaciju proširite svojim kanalima kako bi što više građana bilo upoznato s inicijativom, a sve kako ne bismo na nekog zaboravili.