Sri12082020

Posljednje izmjene11:11:40 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Radovi na uređenju i adaptaciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava teku prema planovima

IZ GRADA Radovi na uređenju i adaptaciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava teku prema planovima


Do lipnja iduće godine trebali bi biti završeni radovi na uređenju i adaptaciji zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava. Da sve teče prema planu i da se sve odvija u zadanim terminskim rokovima moglo se vidjeti tijekom obilaska gradilišta trenutno najveće kapitalne investicije na području Grada Lepoglave. Naime, riječ je o radovima čija vrijednost iznosi 12.275.785,64 kuna, a kojima je obuhvaćena sanacija, adaptacija i nadogradnja zgrade dječjeg vrtića, izgradnja pomoćne zgrade odnosno garaže, kućne radionice i spremišta te opremanje vrtićkog prostora.

- Završetkom ovih radova te onih u Višnjici gdje se gradi potpuno novi vrtić, sva djeca na području Grada Lepoglave imat će mogućnost pohađati vrtić. To je snažna demografska mjera. Pored toga, riječ je o dobroj gospodarskoj aktivnosti kojom se otvaraju nova radna mjesta. Ovaj projekt također potvrđuje sposobnost Grada Lepoglave da pokrene i realizira ovako velike projekte odnosno da znamo ostvariti postavljene ciljeve – rekao je prigodom obilaska gradilišta lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Dio sredstava za realizaciju ovog projekta Grad Lepoglava je osigurao kroz europske fondove odnosno mjeru 7.4 u okviru koje je odobreno sufinanciranje ovog projekta u visini od 6.7 milijuna kuna. Ostatak sredstava osigurat će Grad Lepoglava i to povoljnim zaduženjem kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

U obilasku gradilišta gradonačelniku Škvariću pridružili su se njegov zamjenik Hrvoje Kovač, članovi Gradskog vijeća i mjesnih odbora, predstvanici izvođača i nadzora te predstavnici ustanova s gradskog područja. S posebnim su zanimanjem gradilište obilazile djelatnice Dječjeg vrtića Lepoglava koje će sljedeće godine raditi u novouređenom i većem prostoru u potpunosti prilagođenom potrebama Dječjeg vrtića Lepoglava.
- Jako smo uzbuđene i iznenađene brzinom radova i onime što smo imale prigodu vidjeti. Sretne smo da ćemo dobiti mogućnost rada s jasličkom grupom, a i nove prostore za rad odgajateljica. Željno čekamo da se vratimo u naš vrtić – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Nada Kuča.

Da će povratak biti moguć krajem prve polovice iduće godine potvrdio je Slavko Kišiček iz tvrtke MIPCRO koja izvodi radove. On je istaknuo da se radovi odvijaju prema planu i u rokovima, a za što je i zaslužna odlična koordinacija i suradnja svih dionika projekta.

Uz radove na adaptaciji i uređenju zgrade Dječjeg vrtića Lepoglava paralelno se u Gradu Lepoglavi gradi novi dječji vrtić i to na Višnjici. Tako je Grad Lepoglava jedina jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj koja na svom području trenutno gradi istovremeno dva dječja vrtića, a što čini ulaganje od 65% izvornih prihoda proračuna grada.