Pon26072021

Posljednje izmjene11:17:23 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Gradsko izaslanstvo na Danima regionalnog razvoj i EU fondova

IZ GRADA Gradsko izaslanstvo na Danima regionalnog razvoj i EU fondova


Među brojnim sudionicima koji su 4. i 5. listopada u Šibeniku sudjelovali na nacionalnoj konferencija „Dani regionalnog razvoja i EU fondova“, organiziranoj od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, bilo je i izaslanstvo Grada Lepoglave.

Gradonačelnik Marijan Škvarić, direktor TKIC-a Damjan Županić i TKIC-ova stručna savjetnica za razvoj malog i srednjeg poduzetništva Lidija Kišićek aktivno su sudjelovali u plenarnom dijelu konferencije kao i u tematskim radionica na kojima su jedinicama lokalne samouprave predstavljeni novi trendovi, mogućnosti i prilike za privlačenje europskog novca namijenjenog lokalnom razvoju.

Jačanje razvojnog potencijala svih hrvatskih regija bio je cilj navedene konferencije koja je uz brojna izaslanstva jedinica lokalnih samouprava, koja su imali prigode razmijeniti iskustva provođenja projekata financirani iz fondova Europske unije te se upoznati s novim programima, u Šibeniku okupila i državni vrh.

- Redovitim sudjelovanjem na ovakvom tipu konferencije prilika je za dobivanje najtočnijih informacija u vrlo dinamičnom sektoru europskih fondova. Odlična je to prilika i za povezivanje s drugim jedinicama lokalne samouprave, a vezano za mogućnosti provedbe i prijavljivanja na natječaje Europske unije – istaknuo je gradonačelnik Škvarić najavivši proaktivni pristup prema novootvorenim natječajima.