Pet21022020

Posljednje izmjene11:59:51 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Zamjenik gradonačelnika sudjelovao na konferenciji na Cipru

IZ GRADA Zamjenik gradonačelnika sudjelovao na konferenciji na Cipru


„Agro-entrepreneurship Accelerator“ naziv je konferencije u formatu edukacije Europske komisije koja je u okviru programa Erasmus+ na Cipru okupila predstavnike akademske zajednice, poslovnog sektora, stručnjaka iz predmetnog područja, organizacija civilnog društva i javnog sektora iz 17 zemalja, a delegaciju iz Hrvatske predstavljali su zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač i zamjenik načelnika Općine Maruševec, Mario Klapša.

Edukacija je poslužila kao platforma za razmjenu pozitivnih i negativnih iskustava agrarne politike u ruralnim područjima s primjerima iz Cipra, Bugarske, Grčke, Italije, Češke, Estonije, Njemačke, Mađarske, Latvije, Litve, Slovačke, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske. Sudionici su kroz niz aktivnosti koje su uključivale studijski posjet energetski neovisnoj bio farmi, prezentacije i rasprave stekli širi uvid u nove trendove revitaliziranja poljoprivredne proizvodnje i javnih politika usmjerenima na poticanje poduzetništva u poljoprivrednom sektoru.

- Nemamo samo mi probleme s neobrađenim i neuređenim površinama, s napuštanjem ruralnih područja, depopulacijom, ekonomskim migracijama … Boljka je to većine zemalja koje su participirale na ovoj edukaciji. Uvijek je dobro učiti od pametnijih od sebe i dobiti sasvim novi pogled na sustav potpora za razvoj poljoprivrede. Javne politike su one koje određuju smjer razvoja svake zajednice. Za mene osobno ovo je bilo vrlo važno iskustvo i dodatna motivacija za zdrave promjene u našoj usmjerenosti prema razvoju poljoprivrede – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač.