Pet21022020

Posljednje izmjene11:59:51 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Asfaltirana dionica nerazvrstane ceste Čret - Vorovčak – Gorno

IZ GRADA Asfaltirana dionica nerazvrstane ceste Čret - Vorovčak – Gorno


U okviru gradskog Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta ovih se dana asfaltira 1100 novouređenih metara nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave. Riječ je o dionicama Vorovčak – Gorno te odvojcima prema ulici Braće Radića, Lepoglavskoj Vesi i odvojku Budim.

- Uređenjm više od jednog kilometra novih nerazvrstanih cesta otvaramo nova gradska područja čineći ih dostupnima našim građanima. Područje je to pogodnu za bavljenje poljoprivredom, ali i s iskoristivim turističkim potencijalima. I ovog puta odluku o tome koje će dionice nerazvrstanih cesta biti modernizirane donijeli smo temeljem iskazanog interesa građana koji su radove financirali s 15 % potrebnih sredstava, dok je Grad Lepoglava osigurao preostalih 85 % - istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić prigodom obilaska radova asfaltiranja na dionici Čret - Vorovčak – Gorno dugoj 884 metara. Nakon navedene dionice u nadolazećim danima asfaltirat će se i odvojci prema ulici Braće Radića, Lepoglavskoj Vesi i Budimu.
Ukupna cijena radova modernizacije navedenih 1100 metara nerazvrstanih cesta iznose ukupno 676.138,75 kuna.
Inače, riječ je o Programu modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta iz 2017. godine, a koji se izvodi u ovoj godini.

Da bi određena dionica bila uvrštena u Programa modernizacije i asfaltiranja nerazvrstanih cesta građani moraju putem mjesnog odbora predložiti određenu dionicu te zatim izvršiti uplatu 15% potrebnih sredstava za njenu modernizaciju. Nakon toga dionica se uvrštava u Program koji donosi Gradsko vijeće.