Pon01062020

Posljednje izmjene08:35:19 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA U Kameničkom Podgorju traje 2. faza izgradnje društvenog doma

IZ GRADA U Kameničkom Podgorju traje 2. faza izgradnje društvenog doma


Sljedeće bi godine, bude li se sve odvijalo prema planu, mještani Kameničkog Podgorja trebali na korištenje od Grada Lepoglave dobiti novoizgrađeni društveni dom. Naime, u Kameničkom Podgorju traju intenzivni radovi izgradnje društvenog doma koji će riješiti nedostatak prostora za okupljanje građana s ovog dijela područja Grada Lepoglave.

- Jedan od važnijih segmenata razvoja Grada Lepoglave je onaj društveni pri čemu izgradnja društvene infrastrukture, u koju spadaju društveni domovi, ima značajnu ulogu. Građanima je potrebno stvoriti uvjete za okupljanja i druženja na kojima će osmišljavati nove ideje i pokretati inicijative – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prilikom obilaska radova izgradnje društvenog doma u Kameničkom Podgorju.

Trenutno traju radovi 2. faze izgradnje doma u kojoj bi objekt trebao biti stavljen pod krov. Vrijednost tih radova je 226.000 kuna što znači da je do sada u izgradnju doma u Kameničkom Podgorju Grad Lepoglava investirao oko pola milijuna kuna.

Nakon što se objekt u ovoj godini stavi pod krov, u planu je na proljeće sljedeće godine započeti sa završnom fazom njegove izgradnje u okviru koje bi bili izvedeni završni radovi te dom opremljen. A za okupljanje i druženje mještana Kameničkog Podgorja, dom bi se koristio i u turističke svrhe.
- S obzirom na to da se dom nalazi u podnožju Ravne Gore koja ima veliki turistički potencijal dom bi mogao poslužiti za smještaj onih koji žele posjetiti i boraviti u ovom prelijepom kraju – rekao je Škvarić najavivši nastavaka izgradnje i uređenja društvene infrastrukture na cijelom gradskom području.
- U planu je izgradnja doma na području Lepoglavske Vesi za što već imamo građevinsku dozvolu. Također, planiramo izgradnju društvenog doma, a prije toga i sportskih terena, u Zlogonju. Nastavljamo s uređenjem prostora uz sportske terene u Očuri i Viletincu te Žarovnici i Višnjici. Za to ćemo koristiti vlastita proračunska sredstva, ali nastojati osigurati i sredstva iz drugih izvora kao što su natječaji resornih ministarstava i fondova Europske unije – poručio je Škvarić.