Pet18092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Na natječaj prijavljen projekt energetske obnove zgrade gradske uprave

IZ GRADA Na natječaj prijavljen projekt energetske obnove zgrade gradske uprave


S objavom javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga na natječaj za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora kojeg je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Grad Lepoglava je na navedeni natječaj prijavio projekt energetske obnove zgrade gradske uprave u Lepoglavi.

Po otvaranju poziva, projekt koji je pripremio projektni ured Turističko kulturno informativnog centra simbolično je putem aplikacije za prijavu projekata prijavio gradonačelnik Marijan Škvarić.
- Nastavljamo s projektima povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije na području Grada Lepoglave. Ovim projektom želimo energetski obnoviti zgradu gradske uprave. Zahvatima na objektu koji su planirani u okviru prijavljenog projekta smanjit ćemo troškove grijanja za više od 50 posto – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Projektom se planira postavljanje toplinske izolacije vanjskih i ostalih zidova zgrade, zatim zamjena kosih krovova novim, energetski učinkovitijim pokrovom i adekvatnom izolacijom. Dotrajalo krovište zamijenit će se u cjelini. Jedna od aktivnosti provedbe ovog projekta bit će i zamjena postojećeg sustava pripreme potrošne tople vode s novim, energetski učinkovitijim sustavom koji će za grijanje vode koristiti obnovljive izvore energije, odnosno voda će se grijati pomoću solarnih sustava koji će se ugraditi na zgradu gradske uprave.

U projekt je kao jedna od aktivnosti uključena i provedba horizontalnih mjera. Naime, planirana je izgradnja rampe koja će služiti za lakšu pristupačnost zgradi osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti.

S realizacijom projekta zgrada gradske uprave prešla bi u viši energetski razred, iz razreda D u razred C.

Ukupna vrijednost projekta je 1.215.974,72 kuna. Putem natječaja planira se ostvariti potpora u visini od 612.574,79 bespovratnih kuna dok će preostalih 603.399,93 kune osigurati Grad Lepoglava.