Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket AKTUALNO Predstavljen projekt gradnje dječjeg vrtića u Višnjici

AKTUALNO Predstavljen projekt gradnje dječjeg vrtića u Višnjici


Bude li u Višnjici iskazan dovoljan interes, prije svega roditelja, za korištenjem usluga dječjeg vrtića, Grad Lepoglava planira pokrenuti projekt izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici.
Namjeru Grada Lepoglave da gradnjom vrtića u Višnjici životni standard mještana Višnjice podigne na višu razinu potvrdio je prvi čovjek Grada Lepoglave, gradonačelnik Marijan Škvarić na sastanku s mještanima Višnjice održanom u višnjičkoj školi.

Namjeru Grada Lepoglave da pokrene projekt gradnje vrtića potvrđuje i činjenica da su u gradskom proračunu za 2018. godinu osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije. Hoće li se već ove godine krenuti s njenom izradom ovisi o iskazanom interesu. Kako bi se utvrdio postoji li dovoljan interes za korištenjem usluga dječjeg vrtića, mještani Višnjice pozvani su da do 1. rujna ove godine ispune i Gradu dostave za tu svrhu pripremljen anketni listić koji mogu podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave, preuzeti sa službene gradske internet stranice ili se za informaciju obratiti predstavnicima mjesnih odbora s područja Višnjice. Iako anketa ne obavezuje roditelje da u budućnosti koristite usluge dječjeg vrtića, vjeruje se da će ona pomoći u donošenju odluke o pokretanju projekta gradnje vrtića u Višnjici vrijednog oko dva milijuna kuna.

- Dječji vrtić u Višnjici, bude li se utvrdio dovoljan interes, planiramo izgraditi uz pomoć sredstava iz fondova Europske unije. Ne dobijemo li sredstva iz europskih fondova, Grad je spreman sam financirati njegovu izgradnju. Uz opciju da vrtić gradi Grad Lepoglava postoji i opcija da se dječji vrtić u Višnjici izgradi privatan investitor. O toj mogućnosti razgovaramo s potencijalnim investitorima – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da bi u slučaju da Grad krene u projekt izgradnje dječjeg vrtića, s obzirom na procedure koje mora ispoštovati, on bio gotov do 2020. godine, dok bi privatan investitor gradnju vrtića mogao završiti ranije.

Da će se procedure koje su vezane za odluke Gradskog vijeća Grada Lepoglave provoditi u najbržem mogućem roku najavio je njegov predsjednik Robert Dukarić koji je također nazočio sastanku u Višnjici.

Dječji vrtić u Višnjici gradio bi se na mjestu bivše školske radionice, bio bi površine od 250 do 300 metara kvadratnih, a u njemu bi bile i jaslice.
- Bivša školska radionica i zemljište na kojem se nalazi u vlasništvu je Grada Lepoglave tako da su imovinsko-pravni odnosi uređeni što je važno za pokretanje projekta. Pored toga riječ je o poziciji u centru Višnjice i u blizini škole. Kako bismo osigurali i dodatan prostor spremni smo, po realnoj cijeni, kupiti i dodatno zemljište do parkiralištu od groblja kako bismo dobili još već prostor za korištenje – pojasnio je gradonačelnik.

Na sastanku je s pozitivnim učincima boravka u dječjem vrtiću okupljene upoznala Nada Kuća, ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava u okviru kojeg bi, kao izdvojeno odjeljenje, u početku djelovao vrtić u Višnjici. Istaknula je važnost vrtića budući da se djeca koja polaze vrtić prije ostalih socijaliziraju i spremna kreću u školu.