Čet04062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Traje izgradnja spomen-parka u Lepoglavi

IZ GRADA Traje izgradnja spomen-parka u Lepoglavi


Bude li se sve odvijalo prema planu, 8. prosinca će u Lepoglavi, tijekom proslave Dana grada, biti otvoren spomen-park 12-orice poginulih hrvatskih branitelja s područja Grada Lepoglave.

Nakon prošle godine završene prve faze, nedavno su započeli radovi druge faze izgradnje spomen-parka koji će biti trajan spomen na poginule branitelje s područja Grada Lepoglave.

- Željeli smo da Lepoglava uz pojedinačna ima i jedno zajedničko spomen-obilježje za sve poginule branitelje s gradskog područja. Željeli smo da to spomen-obilježje bude u interpolaciji s okolinom, da bude javni prostor koji će moći koristiti naši građani, ali i posjetitelji koji će se po dolasku u Lepoglavu moći upoznati sa žrtvom i nemjerljivim doprinosom naših branitelja u stvaranju slobodne Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Grad Lepoglava projekt izgradnje spomen-parka pokrenu u suradnji s udrugom Branitelji Hrvatske Lepoglava. Nakon provedenog natječaja na kojem je izabrano idejno rješenje budućeg spomen-parka, u drugoj je polovici prošle godine, u nazočnosti ministra branitelja Tome Medveda koji je otvorio radove, započela i do kraja godine završena prva faza njegove izgradnje. Nedavno su krenuli radovi u okviru druge faze izgradnje spomen-parka vrijedni oko 250.000 kuna.

Ukupna vrijednost radova dostiže pola milijuna kuna. Prva faza realizirana je uz potporu Ministarstva branitelja od kojeg Grad Lepoglava očekuje financijsku potporu i za provedbu druge faze izgradnje spomen-parka u Lepoglavi.