Čet04062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Gradu odobreno milijun kuna za nabavku spremnika za prikupljanje selektiranog otpada

IZ GRADA Gradu odobreno milijun kuna za nabavku spremnika za prikupljanje selektiranog otpada


S prvim danom studenog protekle godine na snagu je u cijelo Hrvatskoj stupila Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom kojom se propisuje način gospodarenja otpadom odnosno nalaže njegovo odvojeno prikupljanje odnosno selektiranje.
Kako bi se stvorili tehnološko – tehnički uvjeti za provedbu navedene Uredbe dan je period od godinu dana, s krajnjim datum 1. studeni 2018. godine, do kada navedeni uvjeti moraju biti ispunjeni.

Shodno tome Grad Lepoglava je, uz donesen Plan gospodarenja otpadom, pokrenuo projekt nabavke spremnika za selektirano prikupljanje otpada te ga prijavio na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za iskaz interesa za nabavu spremnika

Ovih je dana iz Fonda na gradsku adresu stigao pozitivan odgovor na zahtjev za nabavku spremnika za prikupljanje otpada.


Nabavljeno će biti 2.014 spremnika (kanti od 120 litara za prikupljanje papira), 2.014 spremnika (kanti od 120 litara) za prikupljanje plastike, 32 spremnika (kanti od 360 litara) za prikupljanje biootpad, 26 spremnika (kontejnera od 1100 litara) za prikupljanje papira, 26 spremnika (kontejnera od 1100 litara) za prikupljanje plastike, 6 spremnika (zapremnine 1,5 m3) za prikupljanje tekstila te 573 spremnika - kompostera do 400 litara. Riječ je o ukupno 4691 spremnika.

Procijenjeni iznos nabave iznosi gotovo milijun kuna odnosno 999.689, 11 kuna od kojih će Grad Lepoglava osigurati 15 % sredstava. Preostalih 85 % sredstava će kroz Operativni programa konkurentnost i kohezija osigurati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će ujedno i upravljati provedbom projekta.

Po nabavci, spremnici će biti podijeljeni domaćinstvima na gradskom području i postavljeni na zelenim otocima na kojima će se prikupljati selektirani otpad.