Pet18092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Gradu Lepoglavi pola milijuna kuna za sanaciju cesta i puteva

IZ GRADA Gradu Lepoglavi pola milijuna kuna za sanaciju cesta i puteva


U četvrtak 5. srpnja 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je zajedno s korisnicima, ugovore za 28 projekata ukupne vrijednosti 10 milijuna kuna prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima u sanaciji infrastrukturnih projekata. Među odobrenim projektima nalazi se i onaj Grada Lepoglave za sanaciju nerazvrstanih cesta i puteva.

Cilj spomenutog programa je pomoć jedinicama lokalne samouprave pri otklanjanju šteta nastalih na infrastrukturnim građevinama uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja kao što su sanacija klizišta, odrona, šumskih puteva i sl. što će doprinijeti održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva.

- Grad Lepoglava je u okviru svojih mogućnosti, u uvjetima na pola smanjenih proračunskih prihoda, krenuo u sanaciju koja je zahtijevala velika ulaganja. Sami i uz pomoć naših partnera uspjeli smo sanirati većinu klizišta, a ova dobivena sredstva usmjerit ćemo razvoju komunalne infrastrukture odnosno povećanju komunalnog standarda naših građana uređenjem cesta i puteva – kazao je nakon potpisivanja ugovora kojim Grad Lepoglava ostvaruje potporu od 500.000,00 kuna gradonačelnik Marijan Škvarić.

Prilikom potpisivanja ugovora, ministrica Žalac najavila je prijedloge novog Zakona o brdsko-planinskim područjima te Zakona o potpomognutim područjima koji imaju za cilj jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala kako potpomognutih tako i brdsko-planinskih područja, pridonijeti njihovom gospodarskom i svekolikom razvoju u skladu s njihovim posebnostima i načelima održivog razvoja.