Ned21072019

Posljednje izmjene09:29:19 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo Gradu Lepoglavi 250.000 kuna za sanaciju klizišta

IZ GRADA Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo Gradu Lepoglavi 250.000 kuna za sanaciju klizišta


Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelilo je Gradu Lepoglavi 250.000 kuna za sanaciju dvaju klizišta na gradskom području. Riječ je o sredstvima koja su Gradu Lepoglavi dodijeljena temeljem dostavljenog projektnog prijedloga na Javni poziv za sufinanciranje projekata sanacije klizišta u 2018. godini kojeg je Ministarstvo graditeljstva objavilo krajem veljače ove godine.

Grad Lepoglava prijavio je projekte sanacije dvaju klizišta - klizišta u naselju Galović u Žarovnici te klizišta u naselju Višnjička Ves u Gornjoj Višnjici. Za oba projekta dobivena su tražena sredstva. Za sanaciju klizišta u Žarovnici dobiveno je 140.000 kuna, a za sanaciju klizišta u Višnjici 110.000 kuna.
Gradonačelnik Marijan Škvarić potpisao je na prigodnoj je svečanosti održanoj u Maruševcu, u nazočnosti potpredsjednika vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara, ugovor o dodijeli navedenih sredstava.

- Posljednjih smo godina imali velikih problema zbog nastanka klizišta koja su na području Grada Lepoglave prouzročila velike štete i probleme građanima. Grad Lepoglava je u okviru svojih mogućnosti, u uvjetima na pola smanjenih proračunskih prihoda, krenuo u sanaciju koja je zahtijevala velika ulaganja. Sami i uz pomoć naših partnera uspjeli smo sanirati većinu klizišta. Slijedi sanacija još dvaju klizišta, onog u Žarovnici te klizišta Gornjoj Višnjici, za što smo sredstva dobili iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koje je, na čelu s ministrom i potpredsjednikom vlade Predragom Štromarom, prepoznalo potrebe jedinica lokalne samouprave u kojima su se klizišta pojavila i prouzročila velike štete te im je dodijelilo itekako potrebnu pomoć – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Sanacija klizišta u Žarovnici i Gornjoj Višnjici trebala bi započeti uskoro. Naime, već su odabrani izvođači radova te su izvršene pripreme za početak radova.
Ukupan trošak sanacije ovih dvaju klizišta je 295.692,63 kuna. Sanacija klizišta u Žarovnici, koju će izvesti tvrtka Enigma, iznosi 169.604,38 kuna od kojih je 140.000 kuna osigurano iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dok će ostatak sredstava osigurati Grad Lepoglava.
Sanacija klizišta u Gornjoj Višnjici koštat će 126.088,25 kuna od čega je 110.000 kuna stiglo također iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a ostatak će osigurati Grad. Radove u Gornjoj Višnjici izvest će tvrtka TTG.