Ned17022019

Posljednje izmjene04:39:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Nagrade za najuspješnije sportaše

IZ GRADA Nagrade za najuspješnije sportaše


Potičući izvrsnost Grad Lepoglava je nagradio uspješne sportaše i sportske klubove koji su tijekom protekle sezone ostvarili hvalevrijedne sportske rezultate.

- Trudimo se pružiti potrebnu podršku sportu koji uz sve dobro što donosi građanima koji se sportom bave, doprinosi i promociji Grada. U okviru gradskog Programa javnih potreba u sportu posebno nagrađujemo, kao što to činimo ovom prigodom, one sportaše koji su ostvarili izvrsne rezultate – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom prijema na kojem su sportašima i klubovima uručene nagrade za izvrsnost.

Tako je, temeljem praćenja postignutih rezultata, u okviru Programa javnih potreba u sportu Kuglačkom klubu Lepoglava dodijeljen iznos od 20.000 kuna za izvrsne rezultate koje Klub ostvaruje u 1B Hrvatskoj kuglačkoj ligi te reultate njegovih članova na pojedinačnim državnim natjecanjima na kojem je osvojen i naslov državnog veteranskog prvaka.
Dobivena sredstva, istaknuo je Željko Huten iz Kuglačkog kluba Lepoglava, iskoristiti će se u novoj natjecateljskoj sezoni. Zahvaljujući tim sredstvima oformit će se još jedna ekipa koja će se natjecati u 3. ligi i bit će sastavljena od domaćih mladih igrača.

Karate klub Lepoglava, iza kojeg je jedna od najboljih sezona u kojoj su, između ostalog, osvojena tri odličja na državnim prvenstvima, nagrađen je tatami strunjačama vrijednim 6.976 kuna.
Uz karatiste, istaknuo je predstavnik Karate kluba Lepoglava Damir Vrtar, moći će koristiti i drugi sportaši kojima su strunjače potrebne za provedbu sportskih aktivnosti.

Državni prvak u ledenom penjanju Mario Musulin iz Sportsko-penjačkog kluba Direkt nagrađen je s cepinima za penjanje vrijednima 3.094 kuna. Važan je to rekvizit za usoješno penjanje, a koji će mu, istaknuo je Mario Musulin, itetkako dobro doći s obzirom da je riječ o rekvizitu koji nije jeftin, često se oštetiti te utječe i na konačan rezultat.

Uz gradonačelnika, nagrađenima je tijekom prijema čestitke uputio i predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić.
- Drago mi je da smo u prilici nagrađivati uspješne sportaše. I u budućnosti planiramo činiti isto odnosno nagrađivati one koji postižu izvrsne rezultate – rekao je Dukarić zahvalivši se također sportašima na promociji Grada.

Uz nagrađene, prijemu je nazočio i Damir Kužir, tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave. Naime, odabir onih koji će biti nagrađeni za izvrsnost Grad je napravio u suradnji sa Zajednicom.