Ned31052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Održan sastanak s predstavnicima Italije, zemlje partnera na 22. Međunarodnom festivalu čipke

IZ GRADA Održan sastanak s predstavnicima Italije, zemlje partnera na 22. Međunarodnom festivalu čipke


Pripremajući se za 22. izdanje Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, kojem će zemlja partner biti Italija, gradonačelnik Marijan Škvarić i član organizacijskog odbora Dejan Bjelivuk u Zagrebu su se sastali s predstavnicama Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu, ravnateljicom Stefaniom Del Bravo, direktoricom Margheritom Lo Greco i Vesnom Krmpotić Baljak.

Sastanak je održan u suradnji s Veleposlanstvom Italije koje je za provedbu partnerstva na 22. Međunarodnom festivalu čipke zadužilo upravo Talijanski institut za vanjsku trgovinu i Talijanski institut za kulturu.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji u provedbi i organizaciji festivala. Tako je dogovoreno sudjelovanje na festivalu talijanskih čipkarskih centara, predstavljane etno i gastro ponude Italije te talijanske kulture kroz nastupe kulturnih društava i koncerte u lepoglavskoj crkvi.

Bio je ovo prvi sastanak organizatora festivala i zemlje partnera na kojem su definirani okviri za nastavak suradnje na pripremi ovogodišnjeg festivala koji će se u Lepoglavi održavati od 14. do 16. rujna.