Ned31052020

Posljednje izmjene11:15:00 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Grad vatrogascima nabavio pumpe

IZ GRADA Grad vatrogascima nabavio pumpe


Grad Lepoglava nastavlja s opremanjem dobrovoljnih vatrogasnih društava s gradskog područja. Uz znatna proračunska sredstva namijenjena njihovoj redovnoj djelatnosti, Grad Lepoglava dodatno oprema tri gradska dobrovoljna vatrogasna društva. Nakon što im je već ranije donirao agregate, motorne pile i povezao ih mobilnim uređajima, vatrogascima je uručena još jedna gradska donacija vrijedna oko 13.000 kuna. Riječ je o pumpama za ispumpavanje vode koje je gradonačelnik
Marijan Škvarić uručio vatrogascima iz DVD-a Lepoglave, DVD-a Kamenice i DVD-a Višnjice.

- Pratimo potrebe naših vatrogasaca i u dogovoru s gradskom Vatrogasnom zajednicom nabavljamo im potrebnu opremu. S obzirom na vremenske uvjete ovih su dana učestale intervencije ispumpavanja vode iz stambenih i gospodarskih objekata građana za što su vatrogascima potrebne dodatne pumpe kojima će odsad raspolagati – rekao je gradonačelnik Škvarić zahvalivši vatrogascima na njihovom radu i angažiranosti te odazivu na svaki poziv u pomoć.
- Naši vatrogasci dokazali su da se na njih može računati u svakom trenutku. Na nama u Gradu je da ih opremimo što činimo i činit ćemo i dalje – dodao je Škvarić.

Ispred svih društava Gradu se na još jednoj donaciji opreme zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga istaknuvši da će je vatrogasci, kao i dosad dobivenu opremu, koristiti pomažući građanima.

Uz donaciju opreme, Grad Lepoglava će za vatrogastvo u 2018. godinu izdvojiti 400.000 kuna – 350.000 kuna za redovnu djelatnost te 50.000 kuna za dodatnu nabavku opreme.