Sri20032019

Posljednje izmjene06:33:47 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Vrijedna gradska donacija sportske opreme učenicima lepoglavske škole

IZ GRADA Vrijedna gradska donacija sportske opreme učenicima lepoglavske škole


Proteklih 12 godina Grad Lepoglava redovito nagrađuje svoje najuspješnije učenike i njihove mentore u sklopu Programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda prigodnom financijskom potporom. Ove godine, osim spomenutih nagrada, želeći na adekvatan način nagraditi značajne sportske uspjehe učenika i njihovih školskih športskih klubova, Grad Lepoglava pribavio je potrebnu sportsku opremu koja je predana na korištenje učenicima Osnovne škole „Ante Starčevića“ iz Lepoglave.

- Dosadašnji sustav potpora obuhvaćao je učenike u domeni predmetne nastave dok je one u sportu nagrađivao prigodnim priznanjima. Ove smo godine u dogovoru s ravnateljima škola odlučili podići taj standard te nagrađivati i sportske kolektive naših škola koji su postizali značajne uspjehe u proteklom razdoblju. Za tu smo namjenu ovog puta osigurali paket sportske opreme koji obuhvaća dresove, lopte i druge sportske artikle koje će koristiti učenici prilikom svojih nastupa i osvajanja novih nagrada za svoju školu – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač predajući paket sportske opreme ravnatelju lepoglavske škole Ratku Tomiću.

S obzirom na važnost pokrivanja svih uspjeha iz svakog predmeta ili školske aktivnosti, potpore Grada Lepoglave planirane su i za 2018. godinu te će se po ovom modelu realizirati i u drugim školama na gradskom području ovisno o njihovim uspjesima na području sporta, kulture, umjetnosti, znanosti te naravno u redovnom obrazovanju.