Pet16112018

Posljednje izmjene10:43:02 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Udruga gradova provela obuku gradskih i vijećnika mjesnih odbora te Savjeta mladih

IZ GRADA Udruga gradova provela obuku gradskih i vijećnika mjesnih odbora te Savjeta mladih


Suradnja Grada Lepoglave i Udruge gradova Republike Hrvatske nastavljena je obukom gradskih vijećnika, članova mjesnih odbora i Savjeta mladih na kojoj su polaznici obuke prošli kroz nekoliko poglavlja osnova o lokalnoj samoupravi kako bi se dodatno osposobili za odgovorne predstavničke uloge koje obnašaju.

Razumijevajući da su članovi predstavničkih tijela ljudi različitih iskustava i obrazovanja koje veže želja da pomognu svojim lokalnim zajednicama, Grad Lepoglava u suradnji s Udrugom gradova organizirao je obuku na kojoj su Matija Kikelj, savjetnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava te Dragica Kemeter, pročelnica Upravnog odjela za upravu grada Čakovca kroz direktnu interakciju s polaznicima, članovima Gradskog vijeća, Vijeća mjesnih odbora i Savjeta mladih otvorili brojne teme koje se dotiču rada predstavničkih tijela Grada Lepoglave.
Na jasan i pregledan način razgovaralo se o sustavu lokalne samouprave, tijelima gradske vlasti, mjesnoj samoupravi i djelokrugu gradova, a vijećnici su odgovarali i na pitanja poput što za njih znači biti gradski vijećnik?

Drugi dio obuke bio je rezerviran za teme o komunalnom i vodnom gospodarstvu, financiranju grada, EU fondovima, Proračunu grada i strateškom planiranju. Polaznici su se jednoglasno složili kako je edukacija bila izrazito korisna i zanimljiva te predložili da se u budućnosti organiziraju dodatne obuke po pojedinim područjima.

- Vjerujemo kako je ova aktivnost, ali i svaki oblik edukacije ispravan način da vijećnici steknu dodatno znanje koje će im pomoći da u predstavničkom tijelu donose odgovorne i informirane odluke. Tijekom obuke obradili smo ukratko, konkretno i praktično većinu temeljnih pitanja oko funkcioniranja, nadležnosti i financiranja grada te porazgovarali o tome što uistinu znači biti članom predstavničkog tijela. Uvjeren sam kako će nam sjednice biti sve bolje u kontekstu rasprava i razumijevanja lokalne problematike – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač koji je također sudjelovao na obuci.