Čet17012019

Posljednje izmjene01:51:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave na usvajanje Gradskom vijeću uputio Procjenu rizika od velikih nesreća

IZ GRADA Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave na usvajanje Gradskom vijeću uputio Procjenu rizika od velikih nesreća


Članovi Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave okupili su se Gradskoj vijećnici u Lepoglavi gdje je pod predsjedanjem načelnika Hrvoja Kovača održana redovita sjednica Stožera. Uz članove Stožera sjednici su nazočili i članovi Radne skupine za izradu Procjene rizika od velikih nesreća za Grad Lepoglavu.

Naime, nakon provedenih analiza i aktivnosti pred članovima gradskog Stožera civilne zaštite našao se prijedlog Procjene rizika od velikih nesreća za grad Lepoglavu. Nakon kraće rasprave i upita postavljenih konzultantima iz tvrtke Defensor, koji su sudjelovali njenoj u izradi, jednoglasno je od strane svih članova Stožera prihvaćena navedena Procjena koja će biti upućena Gradskom vijeću grada Lepoglave na usvajanje.

Na sjednici su dogovorene aktivnosti vezane za osposobljavanje članova Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave kojae bi se trebalo provesti u nadolazećem periodu.

- Vodeći računa o brojnim poplavama i klizištima koje su nas zadesile proteklih godina, a koristeći novu metodologiju i zakonski okvir, odgovorno smo pristupili izradi nove Procjene rizika od velikih nesreća za grad Lepoglavu. Ne samo što nam je to i zakonska obaveza već nam je to i jedan od važnijih koraka koji smo učinili kako bismo se uključili u globalnu kampanju UN-a „Moj grad je spreman“, a sve s ciljem osiguravanja dodatne sigurnosti za naše građane – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač i dodao kako je spomenuta kampanja pokrenuta u travnju prošle godine, a cilj joj je poticati predstavnike jedinica lokalne samouprave da pokrenu aktivnosti kako bi se smanjio rizik od katastrofa.