Čet17012019

Posljednje izmjene01:51:18 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Traje uređenje potoka Žarovnica

IZ GRADA Traje uređenje potoka Žarovnica


Hrvatske vode nastavljaju s uređenjem vodotoka potoka na području grada Lepoglave, Kao što je i najavljeno, na red je došlo uređenje vodotoka potoka Žarovnica.

Uređuje se korito potoka Žarovnica na potezu od mosta na raskrižju prema Bitoševlju i Klenovniku pa prema naselju Žarovnica u smjeru Sutinske. Riječ je o dijelu potoka Žarovnice na kojem je za vrijeme posljednjih obilnih kiša došlo do izlijevanja vode iz korita i plavljena okolnih područja.

- Ovo je, uz gradnju nogostupa, jedan od važnijih i potrebitijih zahvata na području Mjesnog odbora Žarovnica. Budući da je proteklo više od četiri desetljeća od posljednjeg uređenja korita ovog dijela potoka Žarovnica često je dolazilo do izlijevanja vode iz korita i poplava pri čemu su nastajale štete na poljoprivrednim parcelama i kućama mještana s područja našeg Mjesnog odbora - istaknuo je predsjednik MO Žarovnica Stjepan Vresk.

U planu je uređenje potoka Žarovnice do samog ulaska u Sutinsku tijekom ove i iduće godine. Ovim zahvatom planira se uređenje 1500 metara potoka.
Radovi u Žarovnici rezultat su dobre suradnje Grada Lepoglave i Hrvatskih voda koje su tijekom ove godine na gradskom području odradile niz zahvata na uređenjima vodotoka potoka koji su često plavili okolna područja.
- Zahvalio bih se još jednom Hrvatskim vodama na razumijevanju i suradnji koja je rezultirala uređenju vodotoka potoka u Kameničkom Podgorju te na području mjesnih odbora Viletinec-Vulišinec, Lepoglava i Lepoglavska Ves. Uz navedene, u planu je uređenje potoka na području Višnjice, korita rijeke Bednje od Kaniže prema Lepoglavi, kao i potoka na području MO Očura točnije u Patačićevoj ulici – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.