Pet17082018

Posljednje izmjene06:43:57 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Pripreme za početak postavljanja rasvjete na križanjima na lepoglavskoj zaobilaznici

IZ GRADA Pripreme za početak postavljanja rasvjete na križanjima na lepoglavskoj zaobilaznici


Do kraja godine na pet bi križanja državne ceste D35 na području grada Lepoglave, radi se o lepoglavskoj zaobilaznici, trebala zasvijetliti novopostavljena rasvjeta čime bi se u velikoj mjeri povećala sigurnost prometa na ovim potencijalno opasnim prometnim točkama.

Projekt osvjetljavanja navedenih križanja rezultat je suradnje Grada Lepoglave i Hrvatskih cesta koje su prihvatile gradsku inicijativu za osvjetljavanjem križanja na lepoglavskoj zaobilaznici.
Vrijednost projekta je oko 1.100.00 kuna i u najvećoj će ga mjeri financirati Hrvatske ceste koje su glavni investitor i nositelj projekta. Grad Lepoglava u njegovu financiranju sudjeluje s oko 150.000 kuna koliko je koštala izrada projektne dokumentacije koju je Grad već ranije pripremio inicirajući navedeni projekt.

Hrvatske su ceste već provele javni natječaj za obavljanje radova, a ovih su dana predstavnici Hrvatskih cesta, Grada Lepoglave, izvođača radova te nadzora građevinskih i elektro radova obišli lokacije na kojima će se postaviti rasvjeta.

- Zahvalni smo Hrvatskim cestama što su prepoznale važnost ovog projekta i prihvatile našu inicijativu. Cilj nam je povećati sigurnost u prometu na ovoj dionici na kojoj su se, na žalost, događale prometne nesreće s najtežim posljedicama za sudionike. Općenito, u Gradu nastojimo uređenjem komunalne infrastrukture sigurnost sudionika u prometu podići na najvišu moguću razinu – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U okviru radova postavljanja rasvjete na navedenim križanjima planira se gradnja kanala za buduće vodove kandelaberske javne rasvjete na potezu od asfaltne baze do raskrižja na ulazu u Lepoglavu s državne ceste D35 u Čretu.