Ned23092018

Posljednje izmjene11:25:17 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Najstarija korisnica gradske gerontoslužbe zakoračila u 90-u godinu

IZ GRADA Najstarija korisnica gradske gerontoslužbe zakoračila u 90-u godinu


Najstarija korisnica usluga gerontoslužbe grada Lepoglave i jedna od najstarijih Lepoglavčanki je Draga Mežnarić koja je zakoračila u 90-u godinu, a koju su povodom Međunarodnog dana starijih osoba, u njenoj kući u Donjoj Višnjici, posjetili zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač i gerontodomaćica Aleksandra Štefanek.

Prpošna Draga koja još uvijek svakodnevno obavlja gotovo sve kućanske poslove skromno je zahvalila na prigodnim poklonima koje su joj donijeli zamjenik gradonačelnika i gerontodomaćica, a trenutno ima samo jednu želju:: "Imam sve kaj mi treba osim nekoga da me grije po noći. Ak najdete koga, dopeljajte ga", kroz smijeh progovara Draga.

Otkrila je Draga i da traži nekog da udomi njenog malog psa koji joj pravi društvo, ali se ne može toliko brinuti za njega.
Jednoga sam već dala, a ak neko hoće, more si i ovoga zeti – kaže Draga koja je, iako u 90-oj godini, još uvijek vrlo živahna i aktivna.

Redovito joj pomaže gerontodomaćica Aleksandra s kojom vrlo rado popriča, a što je, otkrila je, najviše veseli.
- Zbog ovakvih zahvalnih ljudi kao što je Draga volim svoj posao jer znam da nekome zaista pomažem da živi bolje i osjeća se bolje – spomenula je Aleksandra i dodala kako uz Dragu još brine i o 20-tak građana grada Lepoglave.

Gerontoslužba na području grada Lepoglave s djelovanjem je počela 2009. godine zahvaljujući suradnji Crvenog križa Varaždinske županije i Grada Lepoglave koji osiguravaju sredstva za njen rad. Zahvaljujući toj suradnji, osobe u potrebi s gradskog područja nisu prepuštene sebi samima već dobivaju skrb bez koje teško da bi mogle samostalno živjeti. Riječ je o jednoj od mjera aktivne socijalne politike kojom Grada Lepoglave svojim građanima osigurava život dostojan čovjeka.

- Gospođa Draga jedna je od korisnica našeg programa, a uvijek nas ponovno oduševi svojom osobnošću. Iako u 90-oj, Draga izgleda kao da je u 60-oj, aktivna je kao da je u 40-oj, a svadi se i špota kao da je u 20-oj – kaže zamjenik gradonačelnika Kovač i dodaje kako Grad aktivno radi na povećanju broja gerontodomaćica kako bi proširio obuhvat skrbi za naše najstarije i najpotrebitije građane.