Čet04062020

Posljednje izmjene02:35:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije ispred Grada Lepoglave nazočio zamjenik gradonačelnika

IZ GRADA Proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije ispred Grada Lepoglave nazočio zamjenik gradonačelnika


Nastavljajući dosadašnju dobru suradnju i partnerske odnose s Veleposlanstvom Kraljevine Belgije u Hrvatskoj, a posebno na zajedničkoj pripremi prošlogodišnjeg jubilarnog 20. izdanja Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, na poziv veleposlanika Phillippea Benoita zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao je na prigodnoj proslavi Nacionalnog dana Kraljevine Belgije u Zagrebu.

Prijem za predstavnike diplomatskih misija u Hrvatskoj, suradnike, prijatelje i partnere Veleposlanstva Kraljevine Belgije u Hrvatskoj održao se u rezidenciji veleposlanika u Zagrebu, a nazočilo mu je preko 200-tinjak uzvanika među kojima su uz predstavnika Grada Lepoglave bili i aktualni potpredsjednik Hrvatskog Sabora Željko Reiner te brojni drugi politički dužnosnici.

Osim za degustaciju okusa Belgije, vrijeme smo iskoristili i za kratko upoznavanje s ovogodišnjom zemljom partnerom Festivala čipke – Njemačkom. Uz sve to, bila je ovo i prilika ponovno se susresti s drugim predstavnicima diplomatskih misija u Hrvatskoj od kojih bih posebno spomenuo veleposlanike Indije i Velike Britanije s kojima smo već pokrenuli nekoliko dobrih aktivnosti. Dobro je da se za Lepoglavu čuje u ovakvim krugovima – kazao je nakon prijema zamjenik gradonačelnika.

Kraljevina Belgija bila je prošle godine zemlja partner 20. Međunarodnog festivala čipke, a za ovu godinu partnerstvo je potvrdila Savezna Republika Njemačka na festivalu koji će se od 21. do 24. rujna održavati u UNESCOvom gradu čipke i čipkarstva.