Sub19092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Asfaltirana lokalna cesta u naselju Smontari u Kameničkom Podgorju

IZ GRADA Asfaltirana lokalna cesta u naselju Smontari u Kameničkom Podgorju


Ovih je dana, u okviru gradskog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada Lepoglave za 2017. godinu, kraju privedena sanacija lokalne ceste u naselju Smontari u Kameničkom Podgorju.

Riječ je o cesti na kojoj su se pojavila klizišta te je zbog nastalih oštećenja bilo otežana prometna komunikacija prema navedenom naselju. Zbog klizanja tla prijetilo je i njeno daljnje oštećenje pa tako i prekid prometne komunikacije.

- Proteklih smo godina svjedoci pojave brojnih klizišta na gradskom području. Jedno od pogođenijih gradskih područja je područje Kameničkog Podgorja. Na žalost, klizanje tla uzrokuje brojne štete između ostalog i na komunalnoj infrastrukturi. Sanacije klizišta zahtijevaju velika financijska sredstva tako da Grad, koji je zbog zakonskih propisa ostao bez gotovo polovice proračunskih prihoda, a uz to je lišen značajnije potpore s državne razine, nije u mogućnosti odjednom napraviti sve sanacije. Zato to činimo planski i po fazama. Jedna od tih faza je i ova u okviru koje smo sanirali klizišta na lokalnoj cesti u naselju Smontari omogućivši tako građanima, koji žive na tom području, nesmetanu prometnu komunikaciju - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić te dodao da za sanaciju klizišta Grad Lepoglava izdvaja velika financijska sredstva.
- Ta sredstva se ne ulažu u gradnju nove komunalne infrastrukture već za to da bi postojeće stanje vratili u prethodno. No, činimo to zbog potreba naših građana – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Radovi na sanaciji ceste u naselju Smontari započeli su u svibnju, a ovih su dana završeni polaganjem asfaltnog tepiha čim je građanima iz navedenog naselja omogućeno nesmetana prometna komunikacija, odnosno dolazak vozilima i poljoprivrednim strojevima do vlastitih domaćinstava.

Inače, Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2017. godinu predviđena je izrada projektne dokumentacije i stvaranje uvjeta za sanaciju klizišta na nerazvrstanim cestama u naselju Galoviću u Žarovnici i u naselju Ves u Gornjoj Višnjici.