Uto26052020

Posljednje izmjene06:22:37 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket POZIV ZA PRIJAVU NEKRETNINA Od 1. siječnja 2018. godine umjesto komunalne naknade naplaćivat će se porez na nekretnine, Grad poziva građane da prijave svoje nekretnine

POZIV ZA PRIJAVU NEKRETNINA Od 1. siječnja 2018. godine umjesto komunalne naknade naplaćivat će se porez na nekretnine, Grad poziva građane da prijave svoje nekretnine


Budući da je s početkom 2017. godine na snagu stupio Zakon o lokalnim porezima kojim se u porezni sustav Republike Hrvatske od 1. siječnja 2018. godine uvodi porez na nekretnine, a ukida komunalna naknada i porez na kuće za odmor te s obzirom na to da su jedinice lokalne samouprave obvezne ustrojiti i voditi strukturiranu Evidenciju o nekretninama i o poreznim obveznicima plaćanja poreza na nekretnine, Grad Lepoglava je uputio poziv vlasnicima i korisnicima nekretnina na gradskom području da do 31. listopada ove godine dostave Gradu podatke o poreznim obveznicima i o nekretninama.

Porez će se plaćati za: stambeni prostor, poslovni prostor, garažni prostor i drugi pomoćni prostor (ljetne kuhinje, zimski vrtovi i sl.) te ostale prostore bez namjene, zatim građevinsko zemljište koje se koristi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti i neizgrađeno građevinsko zemljište ako se nalazi unutar građevinskog područja.

Obrasci za prijavu kao i cijeli poziv s dodatnim informacijama nalaze se na službenoj Internet stranici Grada Lepoglave (OVDJE).