Uto26052020

Posljednje izmjene06:22:37 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Traju radovi na uređenju vodotoka

IZ GRADA Traju radovi na uređenju vodotoka


I dalje na području grada Lepoglave, sukladno dogovoru Hrvatskih voda i Grada Lepoglave, traju radovi na uređenju vodotoka. Nakon što je sanirano klizište i uređena korita potoka na području Kameničkog Podgorja i Lepoglavske Vesi, traju radovi na uređenju vodotoka u Mjesnom odboru Vulilišinec-Viletinec, na području zvanom Dunaj, te u Sestrancu.

Na području Dunaja očišćeno je i prošireno korito tamošnjeg potoka koji je često, za obilnih kiša, plavio okolna područja.

Uz čišćenje vodotoka potoka bujičara, u Sestranca je sanirano i klizište koje su prouzročile bujice nastale za vrijeme obilnih oborina i slijevanja velikih količina vode s Ivančice. Trenutno se kamenom utvrđuje obala navedenog potoka kako u budućnosti ne bi dolazilo do novih oštećenja obale.

- Zahvaljujući razumijevanju Hrvatskih voda i našoj dobroj suradnji, na području grada Lepoglave prije mjesec dana pokrenuti su radovi sanacije i uređivanja vodotoka koji još uvijek traju i zahvaljujući kojima će biti riješeni problemi plavljenja pojedinih gradskih područja. Riječ je o značajnoj investiciji Hrvatskih voda koja će uz rješavanja navedenog problema, omogućiti Gradu radove na uređenju komunalne infrastrukture na područjima na kojima je uslijed poplava i pojave bujica dolazilo do njenog oštećivanja. Također, građanima će se omogućiti korištenje parcela koje su upravo zbog pojave poplava bile neiskoristive, a ne treba isključiti i estetsku komponentu odnosno uređenje područja na kojima se radovi izvode – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Grad Lepoglava želi nastaviti s uređenjem vodotoka i na drugim gradskim područjima te s Hrvatskim vodama planira dogovoriti nastavka radova na području Žarovnice i Višnjice.