Uto26052020

Posljednje izmjene06:22:37 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Gradske električne bicikle mogu koristiti i građani

IZ GRADA Gradske električne bicikle mogu koristiti i građani


Ne samo gradski službenici, električne bicikle, koje je u okviru inicijative Lepoglava – zeleni grad, nabavio Grad Lepoglava, mogu koristiti i građani Lepoglave. Ovih dana tu su mogućnost iskoristili dvoje građana kojima je Grad Lepoglava, na njihovu zamolbu, na nekoliko dana ustupio dva električna bicikla na kojima će, kako su najavili, obići gradsko područje.

- Da koriste gradske električne bicikle i tako se iz prve ruke upoznaju s korištenjem obnovljivih izvora energije Grad Lepoglava omogućuje i svojim građanima. Građani koji ih žele koristiti mogu doći u Grad i zatražiti da im se bicikli ustupe na određeno vrijeme, naravno uz preuzimanje obveze njihova čuvanja tijekom korištenja - poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić te dodao kako je odlična ideja iskoristiti bicikle za obilazak grada Lepoglave i njegovo bolje upoznavanje.

Električne bicikle Grad Lepoglava nabavio je uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potvrdivši i tako orijentiranost Grada Lepoglave korištenju obnovljivih i ekološki prihvatljivih izvora energije odnosno zaštiti okoliša.
- Kad govorimo o Lepoglavi kao zelenom gradu ne mislimo prvenstveno na zelenilo i prekrasnu prirodu koja nas okružuje već na korištenje, u što većoj mjeri, obnovljivih izvora energije. A da ih u Lepoglava zaista koristimo potvrđuju i dizalice topline ugrađene u Osnovnu školu u Lepoglavi koja također ima postavljene i solarne panele kojima proizvodi električnu energiju. U Lepoglavi je izgrađena i jedna od najvećih solarnih elektrana u ovoj regiji, a nedavno je postavljena i punionica za električna vozila – istaknuo je gradonačelnik.