Pet18092020

Posljednje izmjene04:07:58 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo Cricket IZ GRADA Predstavljanje mogućnosti ulaganja na području grada Lepoglave

IZ GRADA Predstavljanje mogućnosti ulaganja na području grada Lepoglave


Gradonačelnik Marijan Škvarić u društvu gradskih službenika te suradnika zaduženih za gospodarstvo susreo se u Lepoglavi s predstavnicima Agencije za investicije i konkurentnost. Tom je prigodom održan radni sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnostima privlačenja investitora na područje grada Lepoglave.

Predstavnicima Agencije predstavljeni su gospodarski potencijali grada Lepoglave – od postojanja uređene Poduzetničke zone u kojoj se u ovom trenutku prodaje pet hektara komunalno opremljenog zemljišta spremnog za poduzetničko ulaganje pa do benefita koji se nude investitorima koji žele ulagati na gradskom području. Uz Poduzetničku zonu, predstavnicima Agencije za investicije i konkurentnost predstavljen je i projekt Tehnološkog centra drvne industrije kao značajnog čimbenika razvoja drvne industrije, ne samo na regionalnoj već i državnoj razini.

- Grad traži partnere uz čiju će podršku krenuti u daljnji razvoj grada. Pri tom veliki naglasak stavljamo na razvoj gospodarstva odnosno privlačenje potencijalnih investitora u našu Poduzetničku zonu - pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić povod za suradnju Grada s Agencijom za investicije i konkurentnost koja nastoji biti centralno mjesto iz kojeg će se pružati podrška svim investitorima koji dolaze na područje Hrvatske.

Predstavnici Agencije, nakon što su obišli Poduzetničku zonu, izrazili su zadovoljstvo postojećim potencijalima za gospodarska ulaganja te je dogovorena daljnja suradnja na promociji i prezentaciji Poduzetničke zone odnosno mogućnosti ulaganja na području grada Lepoglave.

Razgledali su i pavlinski samostan te se upoznali s mogućnostima ulaganja u njegovu obnovu i korištenjem njegovih smještajnih kapaciteta, a s obzirom na česte upite investitora vezane upravo za za mogućnosti ulaganja u ovakve i slične prostore.