Pon12042021

Posljednje izmjene03:12:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo POSLJEDICE POTRESA (FOTO) Potres izazvao štete i na području Grada Lepoglave

Ostale vijesti

POSLJEDICE POTRESA (FOTO) Potres izazvao štete i na području Grada Lepoglave


Snažan potres koji je 29. prosinca pogodio Hrvatsku, s epicentrom magnitude 6.2 kod Petrinje, snažno se osjetio i na području Grada Lepoglave. Potres je prouzročio i materijalne štete, uglavnom na stambenim zgradama u centru Lepoglave, a jedna se osoba ozlijedila prilikom napuštanja kuće za vrijeme trajanja potresa.

Na stambenim zgradama u centru Lepoglave, u Ulici A. Mihanovića te u Ulici hrvatskih pavlina vidljiva su oštećenja dimnjaka te krovova s kojih su padali crjepovi. U Ulici hrvatskih pavlina došlo je do oštećenja stare zgrade koja je pregledana od strane statičara nakon čega je dozvoljen privremen ostanak stanara u samoj zgradi. Ipak, zbog nastalih oštećenja jedna je obitelj izmještena iz svog stana.

Na terenu su izašli vatrogasci DVD-a Lepoglave i DVD-a Kamenice te privremeno sanirali nastala oštećenja. Područja opasna za kretanje zbog mogućnosti urušavanja oštećenih dimnjaka i padanja crjepova, ograđena su i na tim je područjima zabranjeno kretanje.

- Na žalost danas smo osjetili razornu moć prirode. Iako epicentar potresa nije bio u našoj okolici, uz nelagodu i strah koje smo osjetili, nastala su i materijalna oštećenja i to uglavnom na starijim stambenim zgradama. Aktivirali smo potrebne žurne službe, prije svega naše vatrogasce koji su odmah izašli na teren, a kojima i ovom prigodom zahvaljujem na tome što čine za zajednicu i građane. Nabavili smo i materijal za privremenu sanaciju nastalih oštećenja kako bismo zaštitili objekte od kiše koja nam nije išla na ruku – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Hrvoje Kovač istaknuo je da su sve službe stavljene u pripravnost.
- Organizirali smo dežurstvo u vatrogasnom domu u Lepoglavi za hitne situacije i koordiniramo se iz doma. Ako građani imaju kakva oštećenja pozvani su da nam se jave jer radimo na analizi štete i organiziranju pomoći. Zajedno smo u svemu ovome – poručio je Kovač.