Čet21012021

Posljednje izmjene08:18:09 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo DAN DRŽAVNOSTI Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Ostale vijesti

DAN DRŽAVNOSTI Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima


Povodom Dana državnosti kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Počast su im odali članovi obitelji, izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili i njegov zamjenik Hrvoje Kovač te predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić, gradski vijećnici i članovi mjesnih odbora te predstavnici braniteljskih udruga i ustanova s gradskog područja.

Gradonačelnik Škvarić podsjetio je da se Dan državnosti obilježava u spomen na dan kada je konstituirana prvi demokratski izabran višestranački Sabor koji je donio odluke kojima je utrt put slobodnoj Hrvatskoj za koju su mnogi branitelji dali svoje živote, među njima i 12-orica branitelja s područja Grada Lepoglave. Gradonačelnik Škvarić ovom je prigodom svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske čestitao i njihov dan istaknuvši pri tom da je na čelu Oružanih snaga Lepoglavčan Robert Hranj.

Predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak istaknuo je da branitelji neće dozvoliti da se zaboravi žrtva branitelja i oni koji su za Hrvatsku dali svoje živote.
Počast poginulim braniteljima odana je minutom šutnje uz zvuke mirozova te molitvom koju je predvodio vlč. Andrija Kopjar.

Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i u Parku hrvatskih branitelja u Lepoglavi.

Nazočni na komemoraciji obišli su i grob poginulog hrvatskog branitelja Josipa Štefanca budući da to nisu mogli, zbog tada važećih mjera sprječavanja širenja virusa COVID-19, učiniti na godišnjicu njegove pogibije.