Sub04072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo BAČENO SMEĆE Među pelenama bačene i medalje

Ostale vijesti

BAČENO SMEĆE Među pelenama bačene i medalje


Svako malo komunalne službe Grada Lepoglave zabilježe novi slučaj bacanja otpada u okoliš. Posljednji takav slučaj zabilježen je proteklog ponedjeljka, 24. veljače. Nepoznat netko bacio je otpad u zaštitnom cestovnom pojasu uz državnu cestu DC-35 u naselju Očura i to baš na području na kojem se nalazi tabla s upozorenjem o zabrani bacanja otpada.

Bačen je miješani komunalni i krupni otpad – pelene, torbe, ambalaže od mlijeka i sokova, wc školjke, odjeća, jastuka pa čak i medalje pobjednika nogometnog Kupa za područje Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije 2016. godine, zatim medalje s turnira Zagorska zipka osvojena 2008. godine te s 43. Malonogometnog turnira Kutija šibica održanog 2013. godine.

Iz Komunalnog redarstva Grada Lepoglave poručuju kako redovito provode kontrole bacanja otpada u okoliš te nastoje identificirati počinitelje što je u većini slučajeva vrlo teško. Naime, govorilo se o tome i na posljednjem sastanku čelnih ljudi Grada Lepoglave i predsjednika gradskih mjesnih odbora, česti su slučajevi da otpad na području Grada Lepoglave bacaju građani iz drugih sredina. Čine to najčešće bacajući ga neselektirano u spremnike na javnim površinama na području Grada ili uz cestu kojom prolaze.

I u ovom će slučaju otpad zbrinuti Grad Lepoglava trošeći proračunska sredstva koja su se mogla upotrijebiti za financiranje nekih drugih aktivnosti. Odgovorne za bačeni otpad nastojat će se identificirati kakao bi se protiv njih poduzele mjere propisane zakonom, poručuju iz Komunalnog redarstva Grada Lepoglave.