Ned05072020

Posljednje izmjene02:49:17 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Osnovnoškolci upoznati s time kako iskoristiti materijale koje bi inače bacili u smeće

Ostale vijesti

KAM SE KOJE SMEĆE MEĆE Osnovnoškolci upoznati s time kako iskoristiti materijale koje bi inače bacili u smeće


U okviru projekta "Kam se koje smeće meće", koji zajednički na svom području provode Grad Lepoglava i Općina Klenovnik, organizirano je niz edukativnih radionica na kojima su djeca iz dječjih vrtića i osnovnih škola učila o potrebi i važnosti gospodarenja otpadom.

Jedna od takvih radionica održana je i povodom Dana planeta Zemlje na kojoj su osnovnoškolci od starih korištenih materijala (kartona, papira, slamčica i sl.) izrađivala predmete koje će moći ponovno koristiti (držači za pisači pribor i sl.) te razglednice na temu Dana planete Zemlje.
Izradom raznih predmeta osnovnoškolci su se upoznali s pojmom recikliranja i načinima na koje mogu iskoristiti stare materijale koje bi inače bacili u kante za otpad.
Radionica je održana u Lepoglavi za učenike s područja Grada Lepoglave te u Klenovniku za učenike s područja Općine Klenovnik.