Pon13072020

Posljednje izmjene12:11:33 AM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo DAN DRŽAVNOSTI Odana počast poginulim braniteljima

Ostale vijesti

DAN DRŽAVNOSTI Odana počast poginulim braniteljima


Povodom Dana državnosti kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi te u Parku hrvatskih branitelja odana počast poginulim braniteljima s područja Grada Lepoglave.

Uz zvuke mirozova vijenac je položilo i počast odalo izaslanstvo Grada Lepoglave na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, članovi Gradskog vijeća i mjesnih odbora. Počast poginulim hrvatskim vitezovima odali su i članovi njihovih obitelji te članovi udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.
- Na dan kada je donesena povijesna odluka kojom je Hrvatska postala samostalna i nezavisna, prisjećamo se onih koji su za njenu slobodu dali svoje živote. Posebno se prisjećamo 12-orice poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Dražen Husnjak istaknuo je da bez hrvatskih branitelja i njihove žrtve danas ne bi bili u prigodi slaviti Dan državnosti.
- Moramo se prisjećati i čuvati spomen na naše poginule branitelje, ali i voditi brigu o njihovim obiteljima te o živućim braniteljima kojima je naša pomoć potrebna – dodao Počast poginulim braniteljima odana je i na ostalim spomen-obilježjima na području Grada Lepoglave.