Pet29052020

Posljednje izmjene03:54:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Vodostaji u koritu rijeke Bednje i potocima na gradskom području rastu, krenule pripreme za obranu od poplava

Ostale vijesti

AKTUALNO Vodostaji u koritu rijeke Bednje i potocima na gradskom području rastu, krenule pripreme za obranu od poplava


Kiša koja je počela padati tijekom jučerašnjeg dana, i koja će prema najavama padati i u danima koji slijede, uzrokovala je značajno povećanje vodostaja u koritu rijeke Bednje i potocima na gradskom području. Kako vodostaji iz sata u sat rastu, a kiša će prema najavama prognostičara padati i u narednim danima, postoji prijetnja od poplave.

Svakog trenutka očekuje se proglašenje redovnih mjera zaštite od poplava na području sliva Plitvica-Bednja. Već ranije tijekom dana u Gradu Lepoglavi počele su se provoditi pripreme za zaštitu od poplava. Osiguran je pijesak kojim se pune vreće za izgradnju zečjih nasipa, a u pripravnosti su vatrogasne snage.

Građani koji žive u blizini vodotokova rijeke Bednje i lokalnih potoka savjetovani su da iz podruma kuća maknu vrijedne stvari. Također, građane se poziva da u slučaju da zatrebaju pomoć, nazovu 193 ili 112.