Sub20042019

Posljednje izmjene01:55:39 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Stao odvoz smeća. Nastavak odvoza idući tjedan?

Ostale vijesti

AKTUALNO Stao odvoz smeća. Nastavak odvoza idući tjedan?


S prvim danom mjeseca rujna stao je odvoz smeća s područja grada Lepoglave. Tvrtka IVKOM, kojoj je Gradsko vijeće Grada Lepoglave dodijelilo poslove odvoza otpada s gradskog područja prestala je odvozit smeće pa su kante s otpadom koje su građani pripremili za praženje, ostale neispraženjenje, a građani ne znaju što sa smećem.

Razlog zbog kojeg je IVKOM prestao s odvozom smeća je neprihvaćanje novih cijena koje je IVKOM za odvoz smeća predložio Gradu Lepoglavi, a po kojima se s 1. rujna trebalo početi odvoziti smeće. Naime, nove predložene cijene odvoza gradonačelnik Marijan Škvarić nije prihvatio, a o tome je izvjestio Gradsko vijeće na 8. sjednici održanoj 27. lipnja ove godine.

Prem prijedlogu, cijena odvoza miješanog komunalnog otpada na godišnjoj razini iznosila bi 740,88 kuna i to za 12 odvoza navedenog otpada tijekom godine odnosno za jedan odvoz navedenog otpada mjesečno. Dakle, mjesečna cijena za jedan odvoz iznosila bi 61,74 kune dok bi se za svako daljnje pražnjenje kante (spremnik od 120 litara) plaćalo dodatnih 7,5 kuna. Ako korisnik tijekom mjeseca ne bi imao potrebe za pražnjenjem kante ipak će morati platiti uslugu odvoza otpada i to 54,24 kune mjesečno.
IVKOM je u pojašnjenju prijedloga Odluke, koja se tada našala i na Gradskom vijeću, naveo da je nova predložena cijena gotovo identična postojećoj, odnosno da povećanje iznosi 0,27 kuna u apsolutnom iznosu što u postotku iznosi povećanje od 0,43 %. No, gradonačelnik Marijan Škvarić tada je na Vijeću istaknuo da će za novu cijenu, prema ponđenom cjeniku, umjesto dosadašnjih četiri odvoza IVKOM mješoviti komunalni otpad odvoziti tek jednom mjesečno, dakle drastično će smanjiti broj odvoza, što smatra neprihvatljivim. Iako se o odluci o neprihvaćanju ponuđenih cijena na Gradskom vijeću nije glasalo, vijećnici su se u raspravi složili s time da su takve cijene neprihvatljive.

Nastavak odvoza smeća idući tjedan?

S prvim danom mjeseca rujna trebao je početi odvoz smeća po novim cijenama. Nitko od odgovornih u IVKOM-u nije želio komentirati obustavu odvoza smeća niti dati konkretne informacije već su nas uputili na Grad Lepoglavu. No u odgovoru iz IVKOM-a dalo se iščitati da su Grad i IVKOM ipak postigli nekakav dogovor i da bi odvoz smeća trebao krenuti idućeg tjedna.
Informaciju o tome što je dogovoreno čekamo iz Grada Lepoglave.