Sri03062020

Posljednje izmjene06:28:52 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo MEĐUNARODNA SURADNJA Višnjički vatrogasci i kuburaši te zamjenik gradonačelnika na vatrogasnom jubileju u Starom trgu pri Ložu

Ostale vijesti

MEĐUNARODNA SURADNJA Višnjički vatrogasci i kuburaši te zamjenik gradonačelnika na vatrogasnom jubileju u Starom trgu pri Ložu


U Starom trgu pri Ložu, u susjednoj Sloveniji, tamošnje je dobrovoljno vatrogasno društvo obilježilo 130 godina postojanja. Riječ je o društvu pobratimljenom s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Višnjica te jednim od inicijatora bratimljena Općine Loška dolina i Grada Lepoglave. S obzirom na prijateljstvo vatrogasaca i samih jedinica lokalne samouprave, proslavi su nazočili zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač, članovi DVD-a Višnjica te Kuburaške udruge Prva kubura iz Višnjice koja također njeguje dobre odnose s vatrogascima te njima srodnim udrugama iz Starog trga pri Ložu.

- Dok političari crtaju granice i busaju se istima, postoje oni ljudi koji svojim radom, životnim pozivom brišu te granice i rade za ljude, za društvo. Možda nismo bili zajedno aktivni svih ovih 130 godina, ali posljednjih godina veliko prijateljstvo među vatrogascima bez granica i njihove povelje o bratimljenju spojila je kako PGD Stari trg pri Ložu i DVD Višnjicu, tako i Občinu Loška Dolina i Grad Lepoglavu koji su se također pobratimili i time samo pokazali da su granice samo u ljudskim glavama – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač koji se tom prigodom sastao s načelnikom Općine Loška dolina, Janezom Komidarom.

Predsjednik i zapovjednik DVD-a Višnjica, Goran Hočuršćak i Stjepan Križanec tom su prigodom donedavnom predsjedniku PGD-a Stari trg pri Ložu, Franji Bukovcu te načelniku Općine Loška dolina, Janezu Komidaru uručili vatrogasno odlikovanje za međunarodnu suradnju.

Višnjički vatrogasci i kuburaši sudjelovali su u svečanom mimohodu organiziranom prigodom navedene proslave.

Foto: Mario Žnidaršič