Uto23072019

Posljednje izmjene01:43:06 PM

Back Nalazite se ovdje: Home Ostale vijesti Ostalo AKTUALNO Voda u IVKOM-ovom vodovodu u Višnjici ponovno nije za piće

Ostale vijesti

AKTUALNO Voda u IVKOM-ovom vodovodu u Višnjici ponovno nije za piće


Vodova iz IVKOM-ova vodovoda u Višnjici ponovno nije za piće. Voda je zamućena i može se upotrebljavati samo za sanitarne potrebe.

Mještani Višnjice zamućenje vode primijetili su krajem prošlog tjedna. Unatoč molbama upućenim s portala Lepoglava.net tvrtki IVKOM - VODE da nam u ovakvim slučajevima dostavi informacije kako bismo pravovremeno obavijestili građane o nastaloj situaciji, do danas nismo primili nikakvu informaciju. Isto tako, na službenim stranicama tvrtke IVKOM-VODE tijekom jučerašnjeg dana nismo mogli pronaći obavijest kojom se korisnici vodovoda upozoravaju da ne koriste vodu za piće, a koju bismo prenijeli javnosti.

Na internet stranci tvrtke IVKOM VODE tek smo danas naišli na sljedeću informaciju:
"Zbog velikih količina kiše, koja je pala od početka lipnja, došlo do zamućenja vode na izvorištu Sutinska u Donjoj Višnjici s kojeg se vodom snabdijevaju domaćinstva višnjičkog, cvetlinskog i voćanskog kraja. Problem je u opskrbi vode za 300-tinjak domaćinstava na području Višnjice Gornje, Višnjice Donje, Zlogonja, Rijeke Voćanske i Budinšćaka, čiji se stanovnici mole da vodu iz vodovoda koriste samo za sanitarne potrebe ili da vodu prokuhavaju prije uporabe.
Na terenu su raspoložive ekipe IVKOM-VODA, cjevovod se ispire putem hidrantske mreže i organizirana je opskrba vodom putem cisterne koja će dovoziti pitku vodu na ugrožena područja. Očekuje se da će normalna vodoopskrba spomenutog dijela naselja biti uspostavljena za 2 do 3 dana."

Cisterna IVKOM-VODA obilazi teren na Višnjici i distribuira mještanima vodu za piće (raspored distribucije nije nam poznat).

Gradske službe Grada Lepoglave, koje su informaciju o zamućenju vode u Višnjici također dobile tek danas (srijeda, 13. lipnja), planiraju angažirati vatrogasce kako bi mještanima Višnjice osigurali vodu za piće o čemu ćemo obavijestiti građane.